αυτοδιοικητικές (οι) 1. εκλογές για την ανάδειξη των μελών των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «ο Κώστας δεν είναι κάνα κορόιδο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές φροντίζει να μην είναι υποψήφιος στον δήμο που ζει» 2. θέμα που, ενώ είναι ιδιατέρως σημαντικό, δεν απαχολεί την επικαιρότητα «λίγα θέματα είναι τόσο αυτοδιοικητικές εκλογές όσο αυτό των εκατοντάδων συμπολιτών που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της απροθυμίας επιβολής του ΚΟΚ»

Δεν θυμάμαι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που να έχουν απασχολήσει λιγότερο την επικαιρότητα και τους ψηφοφόρους, οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να βάλουν υπενθύμιση στο κινητό (ή ένα σημειωματάκι στην πόρτα του ψυγείου οι πιο παραδοσιακοί) για να μην ξεχάσουν να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. Αυτό βέβαια δεν τις κάνει λιγότερο σημαντικές. Η επιρροή των τοπικών αρχόντων στην καθημερινότητα των πολιτών είναι πολύ μεγάλη για να μας αφήνει αδιάφορους η εκλογή τους. Γι’ αυτό όχι μόνο σας προτρέπω να πάτε οπωσδήποτε να ψηφίσετε, αλλά σας προτείνω και να αφήσετε τον κομματικό οπαδισμό στην άκρη. Ασχέτως της επιθυμίας της κυβέρνησης να βαφτεί ο χάρτης γαλάζιος και της προσδοκίας της αντιπολίτευσης για κάποιο μήνυμα που θα της δώσει κάποιες ελπίδες νεκρανάστασης, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα καθορίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής στις πόλεις και στα χωριά σας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι κρίμα να τους επιλέξουμε για άσχετο λόγο.

Σκουπίδια

Ενα καλό κριτήριο επιλογής (ή μάλλον απόρριψης) είναι η ρύπανση που προκαλούν οι υποψήφιοι. Μου φαίνεται παλαβό να ψηφίσει κανείς τους υποψηφίους του ΚΚΕ, το οποίο κολλάει τις αφίσες του όπου βρει. Εκτός αν νομίζετε ότι μπορούν να βοηθήσουν άνθρωποι που τη σέβονται τόσο λίγο ώστε να τη γεμίζουν σκουπίδια για να διαφημιστούν.

Μακριά από τους… τουρίστες

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να ψηφίσει υποψήφιο δήμαρχο που δεν ζει στον δήμο τον οποίο φιλοδοξεί να διοικήσει. Δηλαδή κάποιον σαν τον σύντροφο Ζαχαριάδη, ο οποίος θέλει να γίνει δήμαρχος στην Αθήνα ενώ μένει, σύμφωνα με το βιογραφικό στο σάιτ του, στο Μαρούσι, πράγμα που τον κάνει γνώστη των θεμάτων που απασχολούν τους επισκέπτες της πόλης, αλλά όχι τους κατοίκους της.

Καθρέφτες

Ελπίζω πάντως από Δευτέρα να μην γκρινιάζετε πάλι για τους κάθε λογής διάσημους και... σελέμπριτιζ που εξελέγησαν, παρότι είναι γνωστό ότι πρόκειται για τουρίστες και στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από την άλλη αν τελικά γκρινιάξετε, τουλάχιστον να το κάνετε έτσι όπως πρέπει: κοιτώντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη.