Μια επανάληψη των εθνικών εκλογών του 2023 φαίνεται πως παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάζει πάλι παροχές ύψους έως και... 45 δις αλλα δεν ξέρει καλά καλά από που θα βρει τα λεφτά. Κάπως έτσι και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, πιάστηκε αδιάβαστη σχετικά με τις πηγές από τις οποίες υπόσχονται ότι θα χρηματοδοτήσουν τις αμέτρητες υποσχέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΙ με τον Άκη Παυλόπουλο. Εκεί την ρώτησαν το αυτονόητο, από πού θα βρει δηλαδή τα λεφτά αλλά και για το γεγονός ότι το ΓΛΚ ουσιαστικά αποδόμησε την κοστολόγηση όσων υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα δις από όσα αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και μάλιστα αυτές οι υποσχέσεις ίσως οδηγήσουν ξανά σε κίνδυνο χρεοκοπίας. Η Βούλα Κεχαγιά, αφού πρώτα με ένα απίστευτο θράσος αμφισβήτησε την οικονομική ανάλυση του ΓΛΚ, ενός επίσημου θεσμού του κράτους, υποσχέθηκε πάλι ότι θα βρουν τα λεφτά από την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιρειών ενέργειας. Όπως δηλαδή υποσχόταν το 2023 ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν γνώριζε πόσα χρήματα θα φέρει η φορολόγηση των υπερκερδών

Τότε φυσικά ο Άκης Παυλόπουλος ρώτησε την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το πόσα χρήματα θα κερδίσουν από μια τέτοια φορολόγηση. Η ίδια απάντησε ότι είναι κάτι δισεκατομμύρια αλλά... δεν το έχει τώρα πρόχειρο το ακριβές νούμερο. Έτσι επειδή μετράνε τα δισεκατομμύρια σαν να είναι στραγάλια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών σε ποσοστό 90%. Τα οποία είναι κάτι δισεκατομμύρια ευρώ». Ενώ στην ερώτηση για το πόσα ακριβώς είναι αυτά τα δισεκατομμύρια, απάντησε χωρίς καμία ντροπή: «Ε δεν το έχω τώρα αυτήν τη στιγμή πρόχειρο. (...) Η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας φέρνουν κάποια πολλά δις στα ταμεία».

Φυσικά ακόμα και αν όντως είναι κάποια δις το κέρδος από αυτήν τη φορολόγηση, δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το υπέρογκο κόστος των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, διότι δεν μιλάμε ούτε καν για δισεκατομμύρια αλλά για κάποια εκατομμύρια, καθώς η κυβέρνηση φορολογεί ήδη τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας. Και κάπου εκεί την αποστόμωσε ο Άκης Παυλόπουλος, αναφέροντας: «Τον καιρό της έξαρσης της ενεργειακής κρίσης, τότε που έγινε και ο καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στην Βουλή και η κυβέρνηση ανακοίνωσε 90% φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, η αρμόδια αρχή επέδειξε κέρδη 90 εκατομμύρια. Όχι δισεκατομμύρια. Τα εισέπραξε το κράτος, τόσα». Η Βούλα Κεχαγιά έμεινε άφωνη, καθώς κατάλαβε ότι πλέον δεν πουλάνε τέτοιου είδους απάτες.

Αλλά αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε φταίει η πραγματικότητα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας και πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν μάθει να υφαρπάζουν τη ψήφο των πολιτών με αδιανόητες υποσχέσεις αμέτρητων δις. Και όποιος τσιμπήσει. Εννοείται πως δεν είναι η πρώτη φορά που πιάνεται αδιάβαστο κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, καθώς αυτό δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση.

Ακολουθεί το απόσπασμα όπως το δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας: