Ιχνηλατεί την πορεία και τη σημασία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Pfizer, του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, με σχετικό άρθρο του στο ΑΠΕ, ο Jeff Hamilton Senior Vice President της Pfizer Digital.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει στο άρθρο του:
“Η Pfizer ξεκίνησε ένα ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού για να ενισχύσει την ψηφιακή της βάση, να εφαρμόσει ένα νέο λειτουργικό μοντέλο και να δημιουργήσει καινοτόμες, ψηφιακές λύσεις για να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών. Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, επιταχύνθηκε τα δυο τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, παρότι δημιουργήθηκε πριν από μόλις ένα χρόνο, διαδραματίζει ήδη βασικό ρόλο στην υλοποίηση της ψηφιακής μας στρατηγικής και στην παροχή ψηφιακών λύσεων που εστιάζουν στον ασθενή. Αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο του παγκόσμιου ψηφιακού λειτουργικού μοντέλου
Έχουμε ήδη προσλάβει περισσότερους από 250 συναδέλφους υψηλής ειδίκευσης και αναμένουμε να ξεπεράσουμε το ορόσημο των 300 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ανθρώπινο ταλέντο που καταφέραμε να προσελκύσουμε σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι όλοι οι συνάδελφοί μας στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, υπό την καθοδήγηση του Nico Gariboldi, έχουν ήδη ουσιαστική συμβολή στην εταιρεία και στην υγεία των ασθενών μας. Οι συνάδελφοι στο Κέντρο εργάζονται σε καινοτόμα ψηφιακά έργα, σε συνεργασία με συναδέλφους σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας μέρος της εταιρικής μας ψηφιακής στρατηγικής. Αυτό περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση της διαδικασίας ανακάλυψης και της ανάπτυξης φαρμάκων, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας και της εμπειρίας των ασθενών, ψηφιακά εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας πιο γρήγορη και πιο εύκολη, τεχνητή νοημοσύνη και advanced analytics.
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία σε τρία διαφορετικά επίπεδα:
Πρώτον, υπάρχει ο άμεσος αντίκτυπος, καθώς αυτή η μεγάλη επένδυση δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε έναν δυναμικό και κρίσιμο τομέα για την οικονομία. Υπάρχει επίσης έμμεσος αντίκτυπος, καθώς χτίζουμε ένα οικοσύστημα συνεργασιών με τοπικούς φορείς γύρω από το ΚΨΚ, που περιλαμβάνει startups, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε θετικά πολλαπλασιαστικά οφέλη και επιπλέον ευκαιρίες σε όλη την ευρύτερη οικονομία. Τέλος, επενδύσεις όπως της Pfizer επανατοποθετούν την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη, ιδίως για επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της τεχνολογίας, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και θετικές οικονομικές προοπτικές.”