Όπως όλα δείχνουν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κουμουνδούρου, θα γίνει μάχη. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα το κόμμα - απόκομμα, να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. 

Ο Σταθάκης είπε αυτό που έλεγαν οι υπόλοιποι με άλλο τρόπο. Κούνησε το μαντίλι, πρώτος επίσημα, κι ακολουθούν οι υπόλοιποι. Κάποιος που παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, θα έχει παρατηρήσει ότι ειδικά από το 2012 και μετά, δεν τολμούσε κανείς να ψελλίσει καν κάτι για την ηγεσία, ή να «κράξει» δημοσίως κάποιο άλλο στέλεχος, πόσο μάλλον τον πατερούλη ηγέτη. Τι συνέβη τώρα πια;

Ο Τσίπρας και ο Κασσελάκης

Πολλές φορές έχουμε ακούσει από διαφόρους να υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας ήταν ανώτερος ως πρόεδρος, ως ηγέτης, σε σχέση με τον Κασσελάκη, αλλά όσοι έχουμε καθαρό το μυαλό μας από κάθε τι αριστερό, ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Γνωρίζουμε τι ήταν ο Αλέξης διαχρονικά και θυμόμαστε τις μεγάλες του ικανότητες και ως προέδρου και ως πρωθυπουργού. Κάτι άλλο λοιπόν «παίζει» εδώ.

Η εξουσία

Είναι προφανές ότι ένα κόμμα λαϊκίστικο, οπορτουνίστικο μπορούσε να μείνει ενωμένο μόνο με την προοπτική της διακυβέρνησης. Αυτό ήταν επί της ουσίας το όραμα του Τσίπρα και το πέτυχε με τους δικούς του τρόπους. Και γι' αυτόν τον λόγο παρέμεινε ενωμένο ακόμα και στα χρόνια Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Γιατί ο Αλέξης και οι συν αυτώ είχαν πείσει τα στελέχη ότι υπάρει η προοπτική διακυβέρνησης ξανά. Πίστευαν ότι με τόσες αλλεπάλληλες κρίσεις η κυβέρνηση θα φθαρεί. Δεν πίστευαν ότι ο κόσμος το μόνο που έλεγε όταν έρχονταν οι αλλεπάλληλες κρίσεις ήταν ότι ο Θεός είναι Έλληνας και μας φύλαξε να μην περάσουμε κορονοϊό π.χ. με τον Παυλή τον αψύ. 

Η εξουσία λοιπόν ήταν η μόνη συγκολλητική ουσία που κρατούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. Τώρα που χάθηκε η προοπτική, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και ο σώζων εαυτόν, σωθήτω!

Ους η εξουσία συνέζευξε, Κασσελάκης... χωριζέτω!