Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Καλή σας δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος μετά την ορκωμοσία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε ακριβώς στις 12, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Όλα τα μέλη του νέου υπουργικού σχήματος ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι όσον αφορά τα υπουργικά συμβούλια, θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωινές συσκέψεις και μάλιστα στόχος είναι αυτές να πραγματοποιούνται καθημερινά, στις 8 το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό.

Οι πρώτες δηλώσεις υπουργών

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Προεδρικό, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, ήταν οι Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Καραμανλής, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Τσιάρας, Θόδωρος Σκυλακάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για σοβαρότητα και σεμνότητα, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη ΔΕΗ.

Για ταχύτητα και γοργές διαδικασίες μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξεκινάμε από σήμερα δουλειά» είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και τις προκλήσεις και τα προβλήματα και τις δυσκολίες”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από την ορκωμοσία του σε υπουργό Εργασίας. “Είναι το υπουργείο που στον πυρήνα του έχει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δοκιμαστήκαμε, κάναμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κάναμε μεγάλες τομές, κάναμε τον πιο σύγχρονο δείκτη κοινωνικής πολιτικής το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, θα το κάνουμε και πάλι πράξη”, πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

“Η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη” δήλωσε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο όπου σε λίγη ώρα πραγματοποιείται η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.