Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, μετά το καλοκαίρι με προσκεκλημένο το βουλευτή και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Χατζηβασιλείου.
Το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ αλλά και οι πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από ολόκληρη την Ελλάδα περιστράφηκε γύρω από τελευταίες εξελίξεις στο χάρτη των διεθνών σχέσεων στις οποίες η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει με την χάραξη ΑΟΖ με τις χώρες της Ιταλίας και της Αιγύπτου, την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά και τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο που δημιουργούν κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στην εναρκτήρια τοποθέτησή του: «Περάσαμε ένα πολύ έντονο καλοκαίρι και νιώσαμε περήφανοι που στηρίζουμε αυτή τη κυβέρνηση και είμαστε στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπερασπίστηκε με σθένος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώνοντας όλους τους Έλληνες σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Εμείς ως ΟΝΝΕΔ συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα και οφείλαμε να κάνουμε μια εξειδικευμένη ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας.»
Ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε εκτός από την ανάλυση των πρόσφατων γεγονότων υπό το πρίσμα της ρεαλιστικής τους προσέγγισης, και στα λάθη που κάνει κατά των συμφερόντων της χώρας η αντιπολιτευτική τακτική εκ τω έσω διαστρεβλώνοντας έννοιες. Ευχαρίστησε την ΟΝΝΕΔ για την πρόσκληση, απαντώντας στις ερωτήσεις των στελεχών της και δήλωσε: «Διανύουμε μια περίοδο ιστορική καθώς αυτό το καλοκαίρι η κυβέρνηση έκανε δύο ιστορικές συμφωνίες, μια με την Ιταλία και μια με την Αίγυπτο, οι οποίες είναι οι πρώτες συμφωνίες με τις οποίες η Ελλάδα ανακηρύσσει ΑΟΖ. Με αυτές τις συμφωνίες αναγνωρίζονται οι πάγιες ελληνικές θέσεις ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και καταρρίπτεται η τουρκική προπαγάνδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται μόνο στην επίκληση του διεθνούς δικαίου. Το αξιοποιεί για να εξασφαλίσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας. Με τον τρόπο αυτό, καθιστά τη χώρα πόλο σταθερότητας».