Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συζητήσεων των στελεχών της Οργάνωσης, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε μια ακόμα Πολιτική Ακαδημία.
Η Πολιτική Ακαδημία αυτή έλαβε χώρα στη Χαλκίδα, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο την άμεση επαφή με τα μέλη μας σε όλη τη χώρα.
Κεντρικοί εισηγητές της Ακαδημίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα από νέες και νέους, ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος και η Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Δήμητρα Ψαχούλια.
Ξεκινώντας την εισήγησή του στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Η τέχνη του πολιτικού διαλόγου: αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα» ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων «Το πρόβλημα με την ρητορική άρα και με την πολιτική επικοινωνία και με όσους ασχολούνται με την πολιτική είναι ότι σιγά σιγά η ενασχόλησή σου με αυτή την τέχνη σε κάνει να χάνεις την πίστη σου στην έννοια της αντικειμενικής αλήθειας. Διότι μπορείς με την ίδια τεχνική να πεις το Α και με την ίδια τεχνική να πεις το μείον Α, αυτό που σήμερα λέγεται κοινώς «kolotoumpa».
Για παράδειγμα, χθες, ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε κατά κράτος από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σταθερός, στιβαρός και ακολούθησε τη γραμμή του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αφού είπε πρώτα όσα είπε για τον κ. Γεραπετρίτη, στην πορεία αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να του ζητήσει σχεδόν συγγνώμη. Στην αρχαιότητα υπήρχε πολύ μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της ρητορικής και της φιλοσοφίας, για το αν υπάρχει δηλαδή αντικειμενική αλήθεια. Επειδή ασχολούμαστε με την πολιτική, οφείλω να σας πω ότι, ναι, υπάρχει το σωστό και το λάθος. Και εμείς οι πολιτικοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό, δηλαδή πράγματα που θα δώσουν πραγματικές λύσεις, στα πραγματικά προβλήματα, των πραγματικών ανθρώπων».
Ακολούθησε ένας αγώνας ρητορικής στο οποίο μέλη της Οργάνωσης ακολουθώντας τους κανόνες ρητορικής με τον κ. Γεωργιάδη σε θέση «δασκάλου» αντιπαρατέθηκαν για σύγχρονα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Συντονίστρια της πρώτης θεματικής ενότητας ήταν η Υπεύθυνη Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ, Σοφία Κρητικού.
Με κεντρική ομιλήτρια τη Σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας Δήμητρα Ψαχούλια στη δεύτερη θεματική ενότητα, με τίτλο «Επικοινωνία και Ψηφιακή Ταυτότητα: Πώς συμβάλλουν τα νέα μέσα στην ανάπτυξη της επιχείρησης των νέων επαγγελματιών», πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση οριζόντια για ένα ευρύ φάσμα επικοινωνίας τόσο για το πολιτικό μήνυμα όσο και για το προφίλ ενός επαγγελματία. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές για το πως μπορούν να τεθούν τα νέα μέσα επικοινωνίας στην υπηρεσία της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας ως προς το συνολικό όφελος.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ευβοίας Χρήστος Τσοκάνης.
Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος ανέφερε κατά την εισήγησή του στην τρίτη θεματική ενότητα της Ακαδημίας με τίτλο «Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής»:
«Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει με ταχύτητα τόσο την οικονομία, όσο και τους κανόνες εργασίας που ξέρουμε. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του πρωτογενούς τομέα θα αντιμετωπίσει πολλά από τα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης ενώ η χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών, για τις οποίες τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελεί εχέγγυο για την βιώσιμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου. Μεγάλη πρόκληση για την επιτυχία αυτού του άλματος προόδου αποτελεί η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, για αυτό και προτεραιότητά μας πλέον είναι η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την απόκτηση των απαιτούμενων ψηφιακών δεξιοτήτων». Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ, Φλώρα Μαλασίδη.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία και δήλωσε: «Η σημερινή Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ στην πόλη της Χαλκίδας – η πρώτη, που διεξάγεται εκτός του Νομού Αττικής- αγκαλιάστηκε από τόσους πολλούς νέους ανθρώπους. Η διεξαγωγή της πρώτης Πολιτικής Ακαδημίας εκτός Αθήνας δείχνει την πρόθεσή μας να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, να έρθουμε σε άμεση επαφή με νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσουμε τις τεράστιες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 3,5 χρόνια επί Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αληθινό νόημα αυτών των Ακαδημιών δεν είναι απλώς τα στελέχη και τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα να είναι ενημερωμένα και να μπορούν συμμετέχουν εποικοδομητικά στον πολιτικό διάλογο αλλά και να μπορούν μέσα από τις εισηγήσεις ειδικών και καταρτισμένων επαγγελματιών, να βελτιώσουν την επαγγελματική τους πορεία, να δημιουργήσουν και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη».
Παρόντες στην Πολιτική Ακαδημία ήταν o Βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, ο Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδαίων Έλενα Βάκα, η υποψήφια Βουλευτής Ευβοίας Σοφία Νικολάου, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ευβοίας Παναγιώτης Μάλλιος, η Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ευβοίας Κατερίνα Παπαδιώχου, η Γραμματέας ΔΕΕΠ Ευβοίας Αθηνά Εσκιόγλου, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας Γιάννης Μπιλάλης, o Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ερέτριας Χρήστος Διονυσόπουλος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Φώτης Λαγός.