Ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει ανασχηματισμός, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτός δεν θα φέρει μόνο αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σε δομές.
Στο Μαξίμου ήδη επεξεργάζονται τα σενάρια τα οποία αναμένεται να κλειδώσουν, μόλις οριστικοποιηθεί το ευρωπαϊκό πακέτο, κάτι που όλοι ευελπιστούν πως μπορεί να γίνει στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει αύριο ή έστω το αργότερο στα τέλη Ιουλίου. Στο δια ταύτα, στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρξει ένας νέος αναπληρωτής υπουργός ή υφυπουργός που θα έχει άμεση σχέση με τη διαχείριση του πακέτου που θα έρθει από Βρυξέλλες. Στην ίδια λογική δεν αποκλείεται και η δημιουργία μιας νέας δομής με τη λέξη «Βιομηχανία» που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού. Για να θυμούνται άλλωστε οι παλιοί (και να μαθαίνουμε οι πιο νέοι) και ο πατήρ Μητσοτάκης είχε υπουργείο Βιομηχανίας, με υπουργό τον πατέρα του σημερινού υφυπουργού Χρίστου Δήμα, Σταύρο.
Στο Μαξίμου σκέφτονται και κατάτμηση αρμοδιοτήτων σε υπουργεία ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα κάποιες γιγάντιες δομές. Επειδή ωστόσο η «αφαίρεση» αρμοδιοτήτων από κάποιον υπουργό μπορεί να φέρει και ανεπιθύμητες γκρίνιες, για
το σπάσιμο υπάρχει και έμμεσος τρόπος να γίνει. Για παράδειγμα, με έναν ορισμό ενός αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού που θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Συζητιούνται ήδη δύο τέτοιες περιπτώσεις με αναβάθμιση μάλιστα νυν γενικών γραμματέων.
*Από το Θεωρείο της Καθημερινής