Νέο δικαστικό χαστούκι στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος συνεχίζει να μετράει ήττες στην προσπάθειά του να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής σκευωρίας, εμπλέκοντας σε αυτήν πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τελευταίο επεισόδιο η ομόφωνη αθώωση της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, συζύγου του Σταμάτη Πουλή, η οποία κατηγορείτο για ανακριβές πόθεν έσχες.

«Ακόμα μία σκευωρία του Παύλου Πολάκη κατέρρευσε! Χθες η σύζυγός μου Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αθωώθηκε ομόφωνα για την κατηγορία ανακριβούς πόθεν έσχες για το σπίτι μας, που είχε στήσει το παρεάκι Πολάκη-Παπασπύρου. Παύλο, πραγματικά, αν ήμουν στη θέση σου, θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω!», έγραψε ο Σταμάτης Πουλής στην πλατφόρμα «Χ», σχολιάζοντας την απόφαση.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, δεν είχε ακόμα αντιδράσει στην εξέλιξη. Ωστόσο, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, επέλεξε να στοχοποιήσει, για ακόμη μια φορά, τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μοιάζει να είναι ο πραγματικός του «εχθρός».

Αυτό άλλωστε έχει υποστηρίξει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, προχώρησε στην αθώωση και των τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για τις καταγγελλόμενες ως παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014.

Μάχη δικαίωσης

Τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε περιγραφή των όσων είχαν προηγηθεί για να βρεθούν τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ στο εδώλιο του κατηγορουμένου: «Ηταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και τη σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της. Ετσι, γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον Σταμάτη Πουλή και τη σύζυγό του, κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το πώς αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία».

Ο υπουργός Υγείας θύμισε πως «ο Πολάκης, όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράικου, η οποία, προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση. Οταν οδήγησαν την κ. Ράικου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κ. Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους, και με αφορμή τη δίωξη που είχε ασκήσει η κ. Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον οργανισμό. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που κυβέρνηση απέλυσε πρόεδρο συνδικαλιστικού οργάνου χωρίς δικαστική απόφαση, το έκανε η πρώτη φορά Αριστερά και ο κ. Πολάκης. Τα παιδιά αυτά, μαζί με όλους τους άλλους συγκατηγορουμένους τους έδωσαν από τότε μία τιτάνια μάχη. Αντιμετώπισαν τον στημένο έλεγχο από την τότε διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθεωρήτρια, κ. Παπασπύρου, την απόλυσή τους, τις συκοφαντίες. Αλλά έμειναν όρθιοι για τη σημερινή απόλυτη δικαίωσή τους».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε ομοφώνως αθώους όλους τους κατηγορουμένους αποφαινόμενο ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα απολύτως αδίκημα.

Ποιος θα πληρώσει;

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, έχει ως αποτέλεσμα «οι απολυμένοι βάσει της απόφασης του εργατικού δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψή τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι εάν υπάρχει νομικός τρόπος τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν είμαστε τύραννοι, αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς».

Μετά την αθωωτική απόφαση του Σεπτεμβρίου ο Σταμάτης Πουλής είχε με ανάρτησή του προειδοποιήσει τον Παύλο Πολάκη με... συνέχεια: «Το μόνο που ξέρεις, Παύλο Πολάκη, είναι να χτίζεις την πολιτική σου καριέρα πάνω σε ψέματα και λάσπη που κατασκευάζεις ο ίδιος! Για αυτό και θα λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη για όλες τις παρανομίες σου… Πάρε δυνάμεις, Παυλή, έχουμε μεγάλη συνέχεια!».