Ένα σπαρταριστό στιγμιότυπο προέκυψε από την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Καραμέρου, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Κληθείς να σχολιάσει την τριήμερη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες, ο Γιώργος Καραμέρος δεν έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι «πούρος» Αριστερός, υμνώντας τα -δωρεάν- ανοικτά λογισμικά -και συγκεκριμένα το Open Office- λέγοντας ότι καλεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν πανάκριβα λογισμικά, όπως το PowerPoint της Microsoft. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι υπάρχει ακόμη και σε αυτό μια διαφοροποίηση από τον Στέφανο Κασσελάκη, διότι προφανώς για τον «πούρο» Αριστερό, η αγορά λογισμικών παραγωγικότητας, είναι σπατάλη.

Ενδιαφέρον όμως έχει η ανησυχία που εκφράζει, για την τυχόν διαρροή των... παρουσιάσεων στο PowerPoint (ή έστω, στο Impress) που θα κάνουν οι τομεάρχες, κατά την τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες, καθώς η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο Γιώργος Καραμέρος, ήταν εκτός πραγματικότητας. Ο κύριος Καραμέρος εξέφρασε την ανησυχία, ότι η κυβέρνηση «θα στείλει τα ΜΜΕ» στον χώρο που θα γίνει η συνεδρίαση, προκειμένου να βγάλει παραπολιτικές ειδήσεις και να αναγάγει τη συνεδρίαση σε lifestyle show, αποδομώντας έτσι μια προσπάθεια παραγωγής πολιτικού περιεχομένου. Μια σημαντική λεπτομέρεια που ξεχνάει ο κύριος Καραμέρος, είναι ότι η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη! Πώς λοιπόν, θα μπορούσαν να διαρρεύσουν οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις; Όλο αυτό φαντάζει ως μια προκαταβολική προσπάθεια «προφάσεις εν αμαρτίαις», προκειμένου να μην γελοιοποιηθούν οι «τεχνολογικώς αναλφάβητοι» συνάδελφοι του κυρίου Καραμέρου. Διότι είναι βέβαιο, ότι οι παρουσιάσεις τους, θα απέχουν παρασάγγας από μια καλή επαγγελματική παρουσίαση. Ήδη προσπαθούμε να κάνουμε εικόνα, μια παρουσίαση στο PowerPoint, καταρτισμένη από τον Παύλο Πολάκη.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Γιώργος Καραμέρος: «Δεν έχει σημασία ο τόπος. Οι Σπέτσες είναι ένα νησί της περιφέρειας Αττικής - ενημερώνω κιόλας. Σαν τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, μια ένσταση έχω: θα προτιμήσω ανοιχτό λογισμίκο, ενδεχομένως το Impress και καλώ και τους πολίτες που ξέρουν τα προγράμματα να επιλέγουν ανοικτό λογισμικό, που είναι δωρεάν και να μην χρησιμοποιούν πανάκριβο λογισμικό ή «σπασμένα που λέμε», το οποίο είναι και παράνομο. Από κει και πέρα, δεν είναι ουσιαστική συζήτηση - το να παρουσιάσει ένας βουλευτής το έργο του, ή τις προτάσεις του τις νομοθετικές, είναι θετικό. Όμως, δεδομένου ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία -και δεν μιλάω για αυτό το κανάλι- έχει μια επικοινωνιακή κυριαρχία, κι από τη στιγμή που μπορεί να κάνει παραπολιτικό ή lifestyle show, στέλνοντας όλες τις κάμερες -το σύστημα- εκεί, αποδομώντας μια προσπάθεια παραγωγής περιεχομένου πολιτικού, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα