Δεν χρειάζεται τελικά μέντορα ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν χρειάζεται καν τη βοήθεια του Παύλου Πολάκη για να πέσει στον βούρκο του λαϊκισμού και να χτυπήσει με fake news σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει μια τοξική ατζέντα. Οι διαρροές της Κουμουνδούρου, δηλαδή του ίδιου του Κασσελάκη, αναφορικά με μια δήθεν πρόταση υπουργοποίησης ήρθαν και κούμπωσαν σε αυτές για τη δήθεν βοήθεια που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για… οικογενειακά του θέματα.

Η Κουμουνδούρου, μια ακόμη φορά, αναδεικνύει τη μειωμένη ηθική της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πείσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκη αφετέρου προσέτρεξε σε αυτόν προκειμένου να λάβει βοήθεια για οικογενειακά του θέματα.

Ουδείς γνωρίζει ποιον μπορεί να πείσουν αυτά τα fake news, με εξαίρεση πάντα κάποιους φανατικούς οπαδούς και κυρίως τα σιτιζόμενα τρολ της υπόγας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που όμως γίνεται, μια ακόμη φορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τοξικό κλίμα. Πάντα στο πλαίσιο της αδυναμίας να παράγει πολιτικό και προγραμματικό λόγο ως λύση στην ανυπαρξία που καταγράφει στο πολιτικό σκηνικό.

Ποιος άραγε μπορεί να πιστέψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκη που δεν γνώριζε, όπως και ο ίδιος έχει πει, να γίνει υπουργός; Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι προσέτρεξε σε αυτόν για συμβουλές για οικογενειακά θέματα; Και κυρίως για ποιο λόγο; Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτός από επιχειρηματίας, εφοπλιστής, αυτοδημιούργητος και κυνηγημένος από παραδικαστικά κυκλώματα και οικογενειακός σύμβουλος;

Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει μεταξύ ανυπαρξίας και ανυποληψίας. Φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές. Μόνο που πλέον δείχνει να αδυνατεί να κατανοήσει ότι πρόκειται για ένα κόμμα, εκλεγμένο στη Βουλή και μάλιστα στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ο αδιαμεσολάβητος, απροειδοποίητος, αντισυστημικός και ασυνήθιστος πρόεδρός του εμφανίζεται να αντιμετωπίζει την πολιτική σκηνή του τόπου ως σκηνή θεατρική. Δίνει παραστάσεις για κάθε γούστο και κάθε είδους. Κάνει πλάκα ακόμη και με τους βουλευτές του κόμματος του οποίου ηγείται. Κάνει πλάκα και με τους πολίτες στους οποίους υπόσχεται τα πάντα μέσα από αγκαλιές και σέλφι. Το δυστύχημα είναι ότι ο ρόλος που ανέλαβε δεν είναι ρόλος θεατρικού παραγωγού και πρωταγωνιστή. Όσο νωρίτερα το καταλάβει τόσο καλύτερα για την πολιτική σκηνή διότι για την πορεία του κόμματος που τον εξέλεξε όλο και λιγότεροι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται…

Ο λαϊκισμός, τα fake news και η τοξικότητα εστάλησαν από τους πολίτες στα αζήτητα. Οι θιασώτες αυτών των πρακτικών γνωρίζουν ήδη ποια είναι η μοίρα όσων επιλέγουν αυτές τις πρακτικές και οι νεόκοποι εκφραστές τους σύντομα θα κατανοήσουν πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν όλους όσοι τους θεωρούν άβουλα και άνοα όντα…

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να παραγνωριστεί πως από την πρώτη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πώς προτίθεται να πορευθεί. Τότε που δήλωνε ξενιτεμένος εξαιτίας κάποιων δήθεν παραδικαστικών κυκλωμάτων και παιδί που βρέθηκε από φτωχός της... Εκάλης να σπουδάζει σε πανεπιστήμια (όχι δημόσια) των ΗΠΑ.