Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Πυροσβέστες, ντυμένοι με τις στολές του Αϊ-Βασίλη, κατέβηκαν με σχοινιά στα παράθυρα των μικρών παιδιών και τους μοίρασαν δώρα και ευχές. Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ».

Οι πυροσβέστες μας, πέρα από το σημαντικό έργο που επιτελούν για την κοινωνία μας κάθε καλοκαίρι από την πρώτη γραμμή της μάχης με τις πυρκαγιές, τα τελευταία χρόνια σκορπίζουν χαμόγελα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας με τις επισκέψεις τους στο Νοσοκομείο Παίδων.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί τη σελίδα https://www.fireservice.gr/el ώστε να μάθει περισσότερα για την ευρύτερη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος και του έργου που επιτελεί. Οποιος επιθυμεί να καταγραφεί ως εθελοντής πυροσβέστης για να στηρίξει τους αφανείς ήρωές μας, μπορεί να το κάνει συμπληρώνοντας την ακόλουθη αίτηση εθελοντισμού https://www.fireservice.gr/el_GR/aitese-ethelontismou

Κάθε καλοκαίρι, κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και της τηλεόρασης εικόνες από την ηρωική προσπάθεια τόσο των πυροσβεστών όσο και των εθελοντών δασοπυροσβεστών για να τιθασεύουν τα μέτωπα της φωτιάς. Αξίζει όμως να τους θυμόμαστε και να τους στηρίζουμε τόσο ως κοινωνία όσο και ως πολιτεία όλον τον χρόνο.

Προσωπικά, είμαι δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις μου. Φέτος το καλοκαίρι, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης, αποφάσισα πως θέλω να βρεθώ αμέσως εκεί. Με τους αφανείς ήρωες της πυροσβεστικής και τους εθελοντές που δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση και σθένος.

Αυτό που αξίζει να πούμε και να ακουστεί είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στους πυροσβέστες μας όσο και σε κάθε πολίτη που αυτές τις μέρες, παρά τις δυσκολίες της εποχής με τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε, βρίσκει τρόπους να προσφέρει και να φωτίσει με αλληλεγγύη τις ζωές ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Με αυτό το μήνυμα, εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, φως, αγάπη και ανθρωπιά.