Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος σε μία προσπάθεια του να δικαιολογήσει τη διαγραφή από το κόμμα, του μέχρι πρότινος στενού του συνεργάτη και βουλευτή, Παύλου Σαράκη, επιβεβαίωσε καταλάθος την σκευωρία Novartis... Ωστόσο, στη συνέχεια προσπάθησε να τα μαζέψει χωρίς αποτέλεσμα.  

Ειδικότερα, η αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην βουλευτής του κόμματός του Παύλος Σαράκης εισέπραξε από το αμερικανικό κράτος 30 εκατ. ευρώ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων, προκαλώντας την έκρηξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος τον «έβαλε στη θέση του», οδηγώντας τον σε αντιφάσεις. 

Αντιδρώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες αποκόμισαν παρανόμως οικονομικό όφελος από την υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα.

«Στο πόρισμα για την σκευωρία Novartis είχαμε καταλήξει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές.

Πλεύρης: Πρέπει να βγει η Κουκούλα

Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει 30 εκατομμύρια ευρώ με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας ή πρέπει να τους βγει η κουκούλα» είπε ο κ. Πλεύρης.

Λίγη ώρα νωρίτερα -και πάλι σε υψηλούς τόνους- ο κ. Βελόπουλος είχε καταφερθεί κατά πρώην στελεχών του κόμματός του τα οποία, όπως είπε, ήταν εκτός εθνικής γραμμής.

Αντιφάσεις και άτακτη αναδίπλωση

«Στην Ελληνική Λύση παίρνουμε το κεφάλι σε όποιον κινείται εκτός εθνικής γραμμής. Όταν έμαθα ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μπαινόβγαινε σε πρεσβεία τον πέταξα έξω από το κόμμα πυξ λαξ» είπε.

Μόλις συνειδητοποίησαν πως ο Βελόπουλος, καταλάθος αποκάλυψε την πολιτική συνωμοσία, στην οποία συμμετείχε ο πρώην βουλευτής του, συνεργάτες του λίγη ώρα αργότερα διευκρίνισαν ότι η αναφορά Βελόπουλου δεν αφορούσε τον Παύλο Σαράκη αλλά τον Αντώνη Μυλωνάκη, σε μία άτακτη αναδίπλωση με πολλές αντιφάσεις...