Μάθαμε ότι στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν την άμυνα τους προκειμένου να αντικρούσουν τις καταθέσεις στον Αρειο Πάγο του Αντώνη Σαμαρά, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που βάζουν ευθέως στο κάδρο υπουργούς και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Τυπικό δείγμα η αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση που μας είπε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «όλα στο φως», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως ο ελληνικός λαός «αντιλαμβάνεται το πάρτι στον χώρο της Υγείας επί Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και τα δισεκατομμύρια ευρώ που στοίχισε στα δημόσια ταμεία».

Το πιάσαμε το υπονοούμενο, αλλά για τη ταμπακιέρα ο εκπρόσωπος δεν έβγαλε λέξη. Δεν μας διαφώτισε, για παράδειγμα, πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis, αν υπέπεσε στην αντίληψή του η δικογραφία, αλλά κι αν κάποιοι συνεργάτες του στο Μαξίμου είχαν την περιέργεια κάποια στοιχεία της δικογραφίας να τα έχουν διαβάσει και εν συνεχεία να τα μοιράζουν υπό μορφή φέιγ βολάν σε συγκεκριμένες εφημερίδες και ιστότοπους. Κι αν όλα αυτά δεν ισχύουν, δηλαδή ο πρωθυπουργός Τσίπρας είχε άγνοια, τότε πως μόλις πριν από μερικές ημέρες δήλωσε στην ΕΦΣΥΝ ότι αυτή η υπόθεση θα πάει μακριά; Πως ξέρει ότι είναι σαν “Λερναία Υδρα”;

Εμείς να δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει ήσυχη τη συνείδησή του, κοιμάται τα βράδυα και ο πρώην συγκυβερνήτης του δεν τον είχε ποτέ ενημερώσει για τις επαφές που είχε με ανώτατους δικαστές. Ο “Ρασπούτιν” του είχε κρυφό ποιους αφορά το “μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους”; Η κυρία Θάνου δεν του είχε πει απολύτως τίποτα για τη… “Λερναία Υδρα”; Η κυρία Παπασπύρου που είναι και οικογενειακή φίλη του Δημήτρη Τζανακόπουλου δεν είχε πει κάτι σχετικό στον εκπρόσωπο; Με τον κολλητό του Πολάκη δεν είχε την περιέργεια να ρωτήσει τις γίνεται με τη Novartis; Σ’ εκείνες τις συσκέψεις στο Μαξίμου που συζητούσαν την εξέλιξη της υπόθεσης δεν είχαν καμία ενημέρωση από τους δικαστές που διενεργούσαν την έρευνα;

Και τέλος πάντων, αν δεχθούμε ότι όλοι αυτοί έκαναν καλά τη δουλειά τους και ο πρωθυπουργός Τσίπρας ήταν αμέτοχος, πως γίνεται να αρχειοθετούνται οι φάκελοι ο ένας μετά τον άλλον, στοιχεία να μην έχουν βρεθεί για κανέναν, αλλά ο πρωθυπουργός Τσίπρας να λέει ότι αυτή η υπόθεση θα πάει μακριά, είναι “Λερναία Υδρα” και θα απογοητευθούν(;) όσοι πιστεύουν ότι έκλεισε; Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε. Γιατί αν δεν γνώριζε αυτή η υπόθεση θα είχε κλείσει πριν καν ανοίξει. Το ζητούμενο είναι πόσο και σε ποιο βαθμό ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ποιος του την παρουσίασε ως “κελεπούρι” για να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία πρωτίστως και το ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, αλλά και ποιος ή ποιοι τον έπεισαν να την κρατήσει ζωντανή ενώ είχε πεθάνει.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ιστορία βρωμάει και μάλιστα μετά από την πεντάωρη κατάθεση Αγγελή(“εγώ δεν θα πάω φυλακή για τη Novartis) το Μαξίμου της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ(περίεργο δεν είναι ότι δεν αναφέρει κανείς τον Καμμένο;), πρέπει ήδη να έχει αρχίσει να ιδρώνει. Εκτός κι στην Κουμουνδούρου νομίζουν ότι πιστεύει κανείς ότι ο Ρασπούτιν ενεργούσε χωρίς προηγουμένως να ενημερώνει τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τους εντομότατους φίλους του. Έρχεται και θα πάει πολύ γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα για την κυβέρνηση του… ηθικού πλεονεκτήματος.

Easy Writer