Όσα έγιναν και γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές -ακόμη και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη- δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τους λόγους που οδηγήθηκαν στην εκλογική συντριβή και στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων. Τους λόγους που καταβαραθρώθηκε το κόμμα της «κυβερνώσας Αριστεράς».

Στην Κουμουνδούρου τα «παιδιά» του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκονται πλέον δίπλα από τον Στέφανο Κασσελάκη –ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του κόμματος- πιστεύουν πως οι εθνικές εκλογές χάθηκαν για λόγους… επικοινωνιακούς. Ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είχαν καλύτερη επικοινωνιακή τακτική που σε συνδυασμό με τα, κατά ΣΥΡΙΖΑ, «πετσωμένα» ΜΜΕ οδήγησε στην εκλογική νίκη.

Με απλά λόγια εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι έκαναν, ότι παρασύρθηκαν από την επικοινωνιακή τακτική του κυβερνώντος κόμματος και ότι τελικά επέλεξαν πρωθυπουργό και κυβέρνηση με όχι την λογική και τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν αλλά με κριτήριο την υπερπροβολή και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουν με την ίδια πρακτική. Τα τρολ της Κουμουνδούρου συνεχίζουν το ίδιο έργο εξαπολύοντας λάσπη και fake news στοχοποιώντας παράλληλα πολιτικούς αντιπάλους. Βέβαια αυτή τη φορά στοχοποιούν και τους… συντρόφους που τάχθηκαν στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου και επικρίνουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Το μόνο που έχει αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος. Και φαίνεται ότι τα «παιδιά», η παρέα του Αλέξη Τσίπρα, επέλεξαν να στηρίξουν ένα πρόσωπο που δημιουργεί… events όχι με την έννοια των γεγονότων αλλά με αυτή των σόου. Επέλεξαν να στηρίξουν και ν΄ αναδείξουν ένα πρόσωπο που ζει και κινείται παρέα με μια κάμερα έχοντας παντελή άγνοια της πραγματικότητας, της πολιτικής σκηνής και της κοινωνίας.

Το σόου με τις γαλότσες και το… φτυάρι στις λάσπες στον Βόλοήρθε απλά να προστεθεί σε όλα όσα έχει κάνει τον μήνα που έγινε γνωστός στην Ελλάδα. Ακολούθησε των διακοπών στις Σπέτσες, της συμμετοχής στον αποκαλούμενο ημιμαραθώνιο και σε σειρά άλλων ανάλογων ενεργειών. Με μια κάμερα παρέα και με ατάκες προκαθορισμένες ώστε να μη χρειάζονται περισσότερες λέξεις, από αυτές που δύναται να εκθέσουν όσους τις χρησιμοποιούν.

Έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει και λογοπαίγνια ανάλογα με αυτά του Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας πως οι κάτοικοι που επλήγησαν από τη θεομηνία θα «ξελασπώσουν μόνοι τους». Κάτι τέτοια έλεγε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας και αυτός ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη ενσυναίσθηση αλλά και αίσθηση για την κρισιμότητα κάποιων σημαντικών στιγμών.

Διότι κάτι άλλο δεν είπε ο Στέφανος Κασσελάκης που επιχειρεί να πείσει πως μπορεί να κάνει αντιπολίτευση αντιγράφοντας κατά γράμμα τον προκάτοχό του. Επαναλαμβάνοντας όλα όσα οι πολίτες καταδίκασαν με εκκωφαντικό τρόπο, πασπαλίζοντάς τα με τη... χρυσόσκονη μιας επικοινωνιακής τακτικής που έχει όμως κοντά ποδάρια αφού, όπως και τα θαύματα, κρατά λίγες ημέρες  αν δεν συνοδευθεί από ουσία.

Υγ.: Πάντως με τις γαλότσες έφερε στο νου άλλες εποχές. Όταν ο Κηφισός πλημμύριζε και μια… αρμόδια υπουργός πήγαινε στο σημείο με ανάλογα… υποδήματα.