Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι έχει… ενσυναίσθηση. Ότι κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γι' αυτό και έχει κάνει σημαία του την ακρίβεια. Μόνο που διαρκώς την πατάει. Ακόμη και στις light συνεντεύξεις που δίνει μέσα από ένα από τα σπίτια τους ή πίνοντας ουζάκι στις Σπέτσες.

Για παράδειγμα εκεί που είχε κάνει τη… φέτα και την τιμή της μέχρι και TikTok βρέθηκε να καλείται να απαντήσει σε μια... δύσκολη ερώτηση, όπως και οι άλλες που του έγιναν και που και εκεί τα έκανε μπάχαλο -όπως για παράδειγμα στο να λέει ψέματα- αυτή του πόσο κάνει το ψωμί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα έχασε, μπλόκαρε, αλλά ήταν αποκαλυπτικός. Γνωρίζει, όπως είπε, πόσο κάνει το ψωμί στην Αμερική γιατί εκεί πήγαινε και αγόραζε. Βέβαια μετά απάντησε στην τύχη όπως φάνηκε, αλλά το πέτυχε. Η εικόνα όμως τα λέει όλα και κατεδαφίζει το αφήγημα του πλούσιου μεν αλλά αριστερού πολιτικού εν δυνάμει ηγέτη της Κεντροαριστεράς που βρίσκεται δίπλα στους πολίτες τους οποίους αγκαλιάζει – στην κυριολεξία.

Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζει ένας πολιτικός πόσο κάνει μια φραντζόλα ψωμί. Δημιουργείται όμως θέμα όταν ένας πολιτικός και μάλιστα... Αριστερός, επιχειρεί να κάνει μικροπολιτική, μοιράζει fake news, λαϊκίζει με ρυθμό πολυβόλου όπλου και επικαλείται διαρκώς την ενσυναίσθηση -ωραία λέξη- και τη γείωση -άλλη ωραία λέξη- με την κοινωνία.

Εκεί κάπου την πατά. Διότι θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ανάλογες με αυτές που θέτει. Όπως αυτή για το κόστος του ψωμιού. Και ο κίνδυνος να την πατήσει είναι μεγάλος. Όπως τελικά συνέβη. Και μπορεί να ξανασυμβεί. Εκτός αν κάτσει και μάθει απέξω πόσο κάνουν τα μακαρόνια, τα φασόλια, το αλεύρι, η ζάχαρη κ.λπ.

Πώς το λέει ο σοφός λαός; Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς…