Μετά τις δηλώσεις περί αντισυνταγματικότητας αναφορικά με τις τροποποιήσεις που τελικά οδήγησαν στο να μείνει εκτός εκλογικής διαδικασίας το κόμμα Κασιδιάρη, ο Αλέξης Τσίπρας ξαναχτύπησε με μια απίστευτη επίθεση στους δικαστικούς λειτουργούς που εξέτασαν τις υποψηφιότητες και απεφάνθησαν για το ποια κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.
«Δώσανε τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζει ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που υπενθυμίζεται ότι διεκδικεί την ηγεσία της χώρας, επιλέγοντας τον τρόπο αυτό να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στη δικαιοσύνη, για πολλοστή φορά.
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον τρόπο αυτό θέλησε να στηρίξει το νέο του αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός, έθεσαν εκτός εκλογικής διαδικασίας συνδυασμούς.
Παράβλεψε το νομικό πλαίσιο της χώρας και επέλεξε να χτυπήσει και τους δικαστές μιλώντας για κλειστές ομάδες.
Παράβλεψε όμως και το γεγονός πως για τα κόμματα που κόπηκαν ούτως ή άλλως θα αποφάσιζε το εν λόγω τμήμα του Αρείου Πάγου και μάλιστα σε μικρότερη σύνθεση.
Παράβλεψε βέβαια και το γεγονός ότι οι τροποποιήσεις αφορούσαν την ύπαρξη αρχηγών ή μελών στους συνδυασμούς κομμάτων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις και όχι τους λόγους για τους οποίους κόπηκαν κάποια άλλα κόμματα.
Και όμως βγήκε να μιλήσει για «κλειστές ομάδες δικαστών» υιοθετώντας με τον τρόπο αυτό επισήμως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικαιοσύνης, ίσως και με το βλέμμα στην υπόθεση της αμετάκλητης και ομόφωνης καταδίκης του στενού του συνεργάτη Νίκου Παππα.
Επιβεβαίωσε όμως με τον τρόπο αυτό ότι ο πολακσιμός δεν βγήκε από την Κουμουνδούρου, αντιθέτως παραμένει κυρίαρχη δικαιολογία με τον Αλέξη Τσίπρα να τον εκφράζει με τον πλέον επίσημο τρόπο.
Τι είπε από το Αγρίνιο; Τα εξής:
«Χθες φανερώθηκε όλο το σχέδιο. Μας έλεγαν ότι δήθεν κόπτονται να βγάλουν εκτός τον Κασιδιάρη, που τον άφηναν 3 χρόνια να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσα από τη φυλακή, και αλλάξανε το νόμο όχι ακολουθώντας το αυτονόητο, αυτό που τους προτείναμε, δηλαδή στον υπάρχοντα νόμο να προστεθεί μια ρητή φράση ότι όσοι είναι οριστικά καταδικασμένοι για εγκλήματα του 157 του ΠΚ δεν θα μπορούν τα κόμματά τους ή όσοι έχουν τέτοιους στους συνδυασμούς τους, να κατέβουν. Δεν έκαναν αυτό. Δώσανε τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζει ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι».
Και συνέχισε: «Γιατί τελικά ο στόχος τους δεν ήταν ο Κασιδιάρης, αλλά να ελέγξουν ποια κόμματα θα κατέβουν και ποια όχι από τη λεγόμενη ”δεξιά πολυκατοικία”».
Για να καταλήξει στην θεωρία των τρόλς του διαδικτύου που όπως τελικά επιβεβαιώνεται κάθε φορά, εκπορεύεται από την ηγεσία της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την οποία υπήρξε χειραγώγηση της δικαιοσύνης ώστε κάποια κόμματα «θα κατέβουν στις εκλογές, εκείνα που δεν έχουν δηλώσει πίστη, δεν θα κατέβουν».