Στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με την… Περιφέρεια Αττικής, με την υπόθεση της απόσυρσης του Γιώργου Πατούλη και την κάθοδο του Νίκου Χαρδαλιά, πιστεύοντας πως θα υπάρξει ζήτημα εσωκομματικό. Αλλά δεν βλέπουν τι γίνεται εντός των... τειχών, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, όπου την ώρα που ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει ένα πλήρες και ανανεωμένο –περίπου κατά 70%– ψηφοδέλτιο, στην Κουμουνδούρου ψάχνουν ακόμη υποψήφιο.

Και όχι μόνο ψάχνουν υποψήφιο, αλλά η κάθε… τάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει και έναν δικό της, με αποτέλεσμα να παρακαλάνε τώρα και πάλι τον Νίκο Παππά –τον μπασκετμπολίστα– να ξαναπάρει το… χρίσμα. Αυτό που του είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά μετά την πανωλεθρία του κόμματος ο ίδιος εμφανίστηκε να το… επιστρέφει.

Το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Λαμβάνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι υποψήφιοι αρχηγοί προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους αλλά και τον δρόμο που θα πάρει το… κόμμα, μεταξύ των διασταυρώσεων που οδηγούν αριστερά ή κεντροαριστερά με ολίγη από κέντρο.

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν εγκαταλειφθεί. Και για τις περιφέρειες και για τους μεγάλους δήμους.

Στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων ουσιαστικά αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί είναι κάποιον που θα ηγηθεί της ήττας. Η κυριαρχία του Κώστα Μπακογιάννη είναι αδιαμφισβήτητη ακόμη και από τους ίδιους…