Ο Στέφανος Κασσελάκης τα έχει χαμένα. Οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για τις πολυήμερες διακοπές του στις ΗΠΑ, αλλά και για την απόφασή του να συγκαλέσει τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του στις… Σπέτσες σε συνδυασμό με τις δραματικές χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις τον οδηγούν σε κινήσεις απελπισίας. Χαρακτηριστική η τελευταία του ανάρτηση για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησής του απάντησε αναφορικά με τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ότι δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.

Χρησιμοποίησε δηλαδή μια φράση, ένα γνωμικό που δείχνει ότι δεν πρέπει επί της ουσίας να προτρέχουμε. Μόνο που ο Στέφανος Κασσελάκης κατάλαβε άλλα. Ή παριστάνει πως κατάλαβε άλλα. Και στις δύο όμως περιπτώσεις δείχνει εκτός από την απουσία… λογικής και την απελπισία του. Που δυστυχώς στην πολιτική είναι ο χειρότερος σύμβουλος αλλά και το χειρότερο δείγμα που επί της ουσίας αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα κόμμα, τα στελέχη του και ο επικεφαλής τους.

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να… απαντήσει με μία ανάρτηση στα αγγλικά και στα ελληνικά δείχνοντας ότι στόχος του είναι να εκθέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τελικά όμως εκτίθεται ο ίδιος αφού η φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμία σχέση δεν έχει με αυτά που ο Κασσελάκης λέει.

Τι λέει ακριβώς; ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρομοιάζει χιλιάδες Έλληνες με… άλογα. Επιχειρεί δε και να ειρωνευτεί. Στο τέλος όμως καταλήγει να φέρεται ο ίδιος… άλογα. Και να κάνει αναρτήσεις στο στιλ Πολάκη. Ως προς το ύφος και με το ίδιο… θυμικό.

Άλλωστε για να δηλώσει… παρουσία και να δείξει ίχνη αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ και τις πολυήμερες διακοπές του έχει κάνει και άλλες αναρτήσεις. Η πρώτη αφορούσε στο fake news για δήθεν συμφωνία που θα έφερνε 500000 μετανάστες στην Ελλάδα. Συμφωνία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Η δεύτερη τα όσα είπε ο Άγγελος Συρίγος για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί –για πολλοστή φορά- ο ίδιος αφού αποκαλύφθηκε η άγνοιά του για θέματα που αφορούν στην Ελλάδα.

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπιο ως προς την αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να κατανοήσει έννοιες όπως η αναφορά του πρωθυπουργού στο κάρο και στο άλογο. Και αυτό διότι σε άλλα θέματα η άγνοια δύναται να καταστεί επικίνδυνη.