Με μια ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης τα βάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτά που του προσάπτουν οι δικοί του -ακόμη και βουλευτές- μιλώντας για «προπαγάνδα» αναφορικά με το θέμα του δανεισμού που έκανε στο κόμμα αλλά και την εκδρομή στις Σπέτσες σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της εσωκομματικής διάλυσης που επικρατεί.

Επιλέγοντας τον λαϊκισμό και κυρίως τον πολακισμό ως κεντρική γραμμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καλύψει τις… γκάφες του και επιτίθεται στον πρωθυπουργό μιλώντας για «σύστημα» και «προπαγάνδα» Μητσοτάκη. Φορά εκ νέου το… κοστούμι του «αδιαμεσολάβητου» και σηκώνει τους τόνους μέσω σόσιαλ μίντια για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, πριν καν εκλεγώ:

Δεν θα αφήνω αναπάντητη τη γιγαντιαία προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη, με τον μόνο τρόπο που έχω: μιλώντας σ' εσάς απευθείας.

Για την προπαγάνδα, προβληματικό είναι να δανείσει ένας πρόεδρος το κόμμα του προκειμένου να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι και να μπορέσουν να κάνουν γιορτές.

Λογικό όμως είναι να κυβερνά ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια στις τράπεζες, που λειτουργεί δηλαδή εις βάρος των πολιτών.

Για την προπαγάνδα, προβληματικό είναι να καλεί ο πρόεδρος ενός κόμματος του βουλευτές του στο εξοχικό του για τρήμερο εργασίας, με έξοδα δικά του.

Λογικό όμως είναι να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας εξοχικό-μεσοτοιχία με τον φυγά Χριστοφοράκο.

Και να καλεί -σε άλλο του εξοχικό- τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν για επίσημες συνομιλίες, με έξοδα του κράτους.

Σε μία χώρα που η προπαγάνδα ορίζει το λογικό και το παράλογο, προσωπικά υπόσχομαι να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξεβολεύει το σύστημα Μητσοτάκη».

Με απλά λόγια, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τα παραπάνω τα προσάπτουν στον ίδιο τα στελέχη του κόμματος. Τα ίδια που αντέδρασαν στον… δανεισμό στον οποίο προχώρησε προς τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην απόφασή του να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες με… δικά του έξοδα.

Και με τα δύο αυτά θέματα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν. Εκ των έσω προήλθαν οι αντιδράσεις, εκ των έσω προέρχονται και αυτές που αφορούν στην πορεία του κόμματος, όπως αυτή του Διονύση Τεμπονέρα, που θα κατατεθούν ως πολιτική πλατφόρμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως με την ανάρτηση αυτήν ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να καλύψει την πολυήμερη απουσία του αφενός, αφετέρου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις απανώτες γκάφες μέσω αναρτήσεών του ή μέσω δηλώσεων στελεχών της ηγετικής ομάδας του.

Τα υπόλοιπα που αναφέρει στην ανάρτησή του είναι απλά… πολακισμοί…

Δείτε την ανάρτηση: