Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα άρθρα από μέσα που είναι φιλικά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με το μέλλον των κομματικών μέσων, δηλαδή της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Και όλα μεταφέρουν τις ίδιες πληροφορίες: ο πρόεδρος ετοιμάζει την ιδιωτικοποίησή τους. 

Πιο συγκεκριμένα, εκδοτικός όμιλος που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα στο παρελθόν είχε έρθει σε προσωπική κόντρα με την Έφη Αχτσιόγλου, δημοσίευσε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει ένα σχέδιο εξυγίανσης για τα κομματικά μέσα. Απώτερος σκοπός είτε να μπει ιδιώτης επενδυτής, είτε να πωληθούν σε κάποιον ιδιώτη επιχειρηματία, στα πρότυπα του σταθμού «902» του ΚΚΕ πριν από μερικά χρόνια. 

Πράγματι πληροφορίες από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος δεν πιστεύει ότι τα μέσα της Κουμουνδούρου έχουν μέλλον με την περιορισμένη κρατική χρηματοδότηση του κόμματος, οπότε και είναι απαραίτητο να βρεθεί κάποιος ιδιώτης επενδυτής ή ακόμα και αγοραστής. Άλλωστε το δάνειο που φέρεται να έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί μια προσωρινή λύση, προκειμένου να πληρωθούν οι υπάλληλοι τις γιορτές και να συντηρηθούν τα μέσα μέχρι την εξυγίανση και την εξεύρεση χρηματοδότη ή αγοραστή. 

Επαφές με εκδότες 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια της νέας ηγεσίας να χτίσει γέφυρες με εκδοτικούς ομίλους και δημοσιογράφους, με τους οποίους το κόμμα είχε έρθει σε ρήξη επί εποχής Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να υπάρξουν ιδιωτικοί παίκτες που θα δημιουργήσουν νέα μέσα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα επενδύσουν στα μέσα της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, έρχονται δύσκολες αποφάσεις για τα κομματικά μέσα και δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι διαρροές για χρέη και κακοδιαχείριση από τους προηγούμενους. Οι αποφάσεις θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για ένα αριστερό κόμμα και κανένας δεν θέλει να πάρει εξ ολοκλήρου πάνω του τις αρνητικές εξελίξεις.