Εν αναμονή των συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη και της Κεντρικής Επιτροπής –το Σάββατο τελικά και όχι την Κυριακή- ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε ότι θέλει να φτιάξει τον… δικό του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα όμως συνέχισε την κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς δείχνει και την πόρτα της… εξόδου.

«Η έντιμη στάση για όλους -μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχός μου- είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση… δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε αυτές τις συνεννοήσεις και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο ηγέτης μιας οποιασδήποτε συνεννόησης. Εάν δεν μπορεί κάποιος αυτό να το πει για το κόμμα του, για τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε λάθος κόμμα» δήλωσε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha φωτογραφίζοντας τον προκάτοχό του.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν τις προηγούμενες –αρκετές- ημέρες είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ότι τον αναγνωρίζει ως… πρόεδρο. Να δηλώσει ότι πρόεδρος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και ότι με αυτόν θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Είχε καταλήξει βέβαια στην ανάρτησή του ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να γυρίσει και ν΄ αναλάβει την ηγεσία θέση που… άλλαξε διευκρινίζοντας ότι εννοούσε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία σε μια εσωκομματική εκλογική μάχη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ανοιχτό και το θέμα με το μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ναι μεν ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό για το κόμμα του καθώς και ότι δεν υπάρχει μαύρο χρήμα στην Κουμουνδούρου εν τούτοις παρέπεμψε στους οικονομικούς διευθυντές νυν και πρώην, κυρίως πρώην, για περαιτέρω διευκρινίσεις, κάτι που εκλαμβάνεται ως μια εκ νέου επίθεση ή καλύτερα «προειδοποίηση» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Κερασάκι στην… τούρτα αποτέλεσε η απάντησή του σχετικά με τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μίλησε για τον… Αλέξη όπως τον προσφωνούσε μέχρι πρόσφατα αλλά για τον «κύριο Τσίπρα» με τον οποίο, όπως είπε, η σχέση είναι πλέον «αμιγώς πολιτική»…

Το κόμμα Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε και τις σκέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ» όπως τον ανέφερε στις αναρτήσεις του. Το καταστατικό συνέδριο του Φθινοπώρου αναμένεται, όπως φάνηκε απ΄ όσα είπε να έχει αλλαγές και στα όργανα. Αυτά που κατά διαστήματα τον αμφισβητούν έχοντας μέλη τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συντάσσονται με την γραμμή και την τακτική του προέδρου του.

Η απάντησή του χαρακτηριστική στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα κάνει αν συνεχίσουν να τον αμφισβητούν, είναι ενδεικτική των προθέσεών του:

Στ. Κασσελάκης: Τα όργανα, αυτά θα αλλάξουν. Η αλλαγή φέρνει τριβές. Εάν αμφισβητούν μια πρόταση πολιτικής που έχω π.χ. τις απόψεις μου για τη φορολογία όπως τις έχουμε προτείνει, ας το πουν ή για την ακρίβεια ας το πουν, να συζητήσουμε για αυτό. Εάν διαφωνούν με την ιδέα ότι το κόμμα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να εξυγιανθεί, τότε πολύ απλά δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ, διότι αυτά πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει σε εκείνη την περίπτωση να βρουν μια εναλλακτική λύση για τους εαυτούς τους. Εμείς θα προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του κόμματός μας. Έχουμε πάρα πολύ νέο κόσμο που θέλει να προσφέρει, χωρίς κομματική επετηρίδα, θέλει να προσφέρει ιδέες όπως στο ευρωψηφοδέλτιο.

Με απλά λόγια το καταστατικό Συνέδριο μάλλον θα έχει ενδιαφέρον εφόσον τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελιχθούν διαφορετικά τις επόμενες ημέρες…