Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, με τους δύο πρώην συντρόφους του, οι οποίοι ανήκουν πλέον στην Νέα Αριστερά, σχετικά με τη συνάντηση τους με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική Πρεσβεία. 

Πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τα ερωτηματικά του για τη συνάντηση των δύο μειονοτικών βουλευτών, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζκιούρ με τον Τούρκο Πρόεδρο. Στην συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάπως μου κάνει να συναντούν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές τον Ερντογάν μέσα στην τουρκική πρεσβεία». Μάλιστα ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί και να σχολιάσει περαιτέρω αυτήν τους την ενέργεια, διότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το κόμμα του σέβεται εμπράκτως την Μουσουλμανική μειονότητα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε γενικές γραμμές αποτίμησε θετικά την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, συμφώνησε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αναρωτήθηκαν για το σάλο που θα συνέβαινε, αν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές ήταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ και συναντούσαν τον Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική Πρεσβεία, δίχως μάλιστα να υπάρχει κάποια επίσημη πρόσκληση. Αυτά ήταν και τα πρώτα καρφιά που έριξε ο Γιώργος Καραμέρος στο νέο πολιτικό σχηματισμό των πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε πού ακριβώς ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές ανήκαν στο κόμμα του και έκαναν προκλητικές δηλώσεις για την Μουσουλμανική μειονότητα. Θυμίζουμε ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζκιούρ, στο παρελθόν μιλούσε για τουρκική μειονότητα στην Θράκη, ωστόσο τότε στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συγκινήθηκαν, αλλά υπερασπίστηκαν την υποψηφιότητα του στην Ροδόπη.