Ο Παύλος Πολάκης, εκτός από πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τυγχάνει να είναι και γιατρός και δη απ΄αυτούς, που όπως ο ίδιος προέβαλλε συχνά πυκνά,  που θέλησαν να προσφέρουν υπηρεσίες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Τυγχάνει επίσης ιδιαίτερα ενεργητικός στο Facebook όπου και δημοσίευσε «οδηγίες» υποτίθεται του αμερικανικού Johns Hopkins, χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα ως χρήσιμες γνώσεις και συμβουλές.

https://www.facebook.com/PolakisPavlos/posts/1542289572594559

Φυσικό είναι όταν κάποιος είναι γιατρός και μοιράζεται υποτιθέμενες συμβουλές από ένα από τα γνωστότερα ιδρύματα παγκοσμίως, οι πολίτες που τον παρακολουθούν να τις υιοθετούν και να τις αναπαράγουν.

Αυτό που δεν είναι φυσικό είναι όταν κάποιος βρίσκεται στη θέση του Πολάκη να αναπαράγει ιατρικές συμβουλές, σε τέτοιες εποχές, χωρίς να έχει τσεκάρει τι αναπαράγει.

Και αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ο «σας έχω όλους» Πολάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε το ποστάρισμά του, που είναι… fake news, όπως προέκυψε από έρευνα των ellinika hoaxes.

Και ναι μεν οι οδηγίες ή κάποιες από αυτές μπορεί να ευσταθούν, ουδέποτε όμως το Johns Hopkins τις εξέδωσε κι αυτό ήταν κάτι που εύλογα προκάλεσε σκληρή κριτική στον Πολάκη στα social media.

Ευτυχώς πάντως επρόκειτο μόνο για… διδικτυακό «ιατρικό λάθος» του απρόσεκτου Πολάκη…