Το δικό του φυτώριο δημιούργησε ο Δήμος Νέας Σμύρνης και σήμερα πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του. Ένας ειδικός και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος μέσα στο δημοτικό άλσος αποτελεί μια θερμοκηπιακή μονάδα, η προμήθεια της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο. Παρά τη βροχερή μέρα, τελέστηκε ο αγιασμός και έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, μαθητών Δημοτικού σχολείου και πολλών δημοτών.

Το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τμ και εγκαταστάθηκε σε ειδικά επιλεγμένη τοποθεσία του άλσους, ώστε να εξασφαλίζονται αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και να είναι προστατευμένο από τους ανέμους.

Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία που προσθέτουν φυσικότητα και δένουν αρμονικά με το περιβάλλον του πάρκου.

Το θερμοκήπιο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή αναμένεται να καλύψει μέρος των αναγκών του δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά.

Ωστόσο θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τόσο για επισκέπτες όσο και για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αφού θα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και στην παρακολούθηση της ανάπτυξής τους.