Στη λογική του… ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ ως προς τον σχολιασμό της νέας κυβέρνησης που σχημάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη της 25ης Ιουνίου. Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, όμως, δείχνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει τη σκυτάλη της καταστροφολογίας από την Κουμουνδούρου παραγνωρίζοντας την πανωλεθρία που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από αυτήν την τακτική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το κόμμα του αύξησαν τα ποσοστά κατά 3,76% σε σχέση με τις εκλογές του 2019 αδυνατώντας να εισπράξει από τη φθορά που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει χάσει ποσοστό της τάξεως του 13,7%. Πανηγυρίζει όμως για την άνοδο του κόμματός του, αλλά παραγνωρίζει πως μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, και των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, δεν κατάφερε να αυξήσει παρά μόνο κατά 0,4% το ποσοστό που έλαβε στις πρώτες κάλπες.

Ακολούθησε μια καταστροφολογική πολιτική πλειοδοτώντας ως προς τις μαύρες προβλέψεις για την οικονομία και την κοινωνία και δεν ανταμείφθηκε. Όμως συνεχίζει, όπως όλα δείχνουν, σε αυτήν τη λογική. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τη νέα κυβέρνηση, χαρακτηριστική: «Η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 υπουργών και υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και γενικών γραμματέων της κυβέρνησης».

Για να συνεχίσει αναφέροντας τα εξής: «Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας, που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, οι ανισότητες, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μια ανθεκτική βιώσιμη ελληνική ανάπτυξη με οφέλη για όλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι αυτές ακριβώς οι ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει γνήσια με καθημερινό αγώνα».