Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει καταφέρει ήδη να γράψει ιστορία στον εν πολλοίς αποστειρωμένο χώρο του κομμουνισμού στην Ελλάδα. Διαδεχόμενος την ισχυρή Αλέκα Παπαρήγα λίγοι μπορούσαν να φανταστούν πως ο άγνωστος στο ευρύ κοινό κομματικός παράγοντας θα κατάφερνε όχι μόνο να γίνει δημοφιλής, αλλά κυρίως να αλλάξει την επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ και να υιοθετήσει τακτικές που μάλλον ξενίζουν τα παραδοσιακά στελέχη, αλλά έχουν αποτέλεσμα στην κοινωνία.

Σε αυτήν την αλλαγή, ο ίδιος ο γραμματέας του ΚΚΕ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο λόγω του ακομπλεξάριστου χαρακτήρα του. Τις τελευταίες ώρες κατάφερε ακόμα μια φορά να βρεθεί όχι απλώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας, αλλά να γίνει... viral προκαλώντας ακόμα και τον φθόνο πολλών wannabe influencers που εξαρτούν την ίδια τους την ύπαρξη από αυτό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, βρέθηκε στην έκθεση «The Comic Con vol.8» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης και ένα κλικ ήταν αρκετό για να αποκτήσει υπεράνθρωπες ιδιότητες και ένα νέο ψευδώνυμο: Kutsubatman.

koytsoumpas.jpg

Χαμός στα social media

Ο ηγέτης του κόμματος που στόχο του υποστηρίζει ότι έχει, καταστατικά τουλάχιστον, την υπεράσπιση των αδυνάτων, δεν δίστασε να σταθεί δίπλα σε ένα ομοίωμα του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους Batman, με τους φωτογράφους να μη χάνουν την ευκαιρία για ένα διαφορετικό «κάδρο». Από τη στιγμή που η φωτογραφία δημοσιεύθηκε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά: ο εκδικητής για το προλεταριάτο, κόκκινο και το Gotham City (η πόλη του Batman) και φυσικά το ευφάνταστο Kutsubatman

Με τη στάση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει στεγανά. Αρκετές φορές οι ατάκες του έχουν κυριαρχήσει στην επικαιρότητα, ενώ οι... καρδούλες από το βήμα της Βουλής κέρδισαν τις εντυπώσεις και σχολιάστηκαν θετικά από την πλειοψηφία των πολιτών μέσω των social media, φυσικά και από ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ.

Ατάκες που έγιναν σουξέ!

Το «αυτοί είστε», μολονότι μετράει πάνω από έναν χρόνο, ακούγεται από εκατοντάδες χιλιάδες στόματα σε κάθε ευκαιρία που καθείς εκτιμά ότι ταιριάζει. «Aυτό μου βγήκε αυθόρμητα στη Βουλή, αν και είναι έκφραση που γενικά τη χρησιμοποιώ, και έγινε viral ακριβώς γιατί ακούμπησε σε αυτό που πίστευε και η πλειοψηφία του λαϊκού κόσμου», έχει πει ο γραμματέας του ΚΚΕ προσπαθώντας να εξηγήσει την επιτυχία αυτής της ατάκας.

Σε άλλη κοινοβουλευτική ομιλία του δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τους σουρεαλιστικούς στίχους «αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που ’χει η αγάπη, ωραία που ’ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία», για να περάσει το μήνυμά του και το κατάφερε όπως αποδεικνύεται από την έκταση που πήρε η τοποθέτησή του.

Σε λαμπάδες και κούπες...

Η ευκολία με την οποία συνδυάζει την πολιτική –συνεπή προς τις αρχές του κόμματος που εκπροσωπεί– με την επικοινωνία τον έκανε... εξαγώγιμο προϊόν! Το Πάσχα κυκλοφόρησαν ακόμα και λαμπάδες (και κούπες) με την εικόνα του και τις ατάκες του και έκαναν θραύση εντός και εκτός συνόρων με τους ενδιαφερόμενους να ζητούν συνεχώς νέες εκδοχές.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνδυάζει τον άρτιο πολιτικό λόγο –συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του–, γίνεται καυστικός, επισημαίνει αδυναμίες του συστήματος και φυσικά δεν ξεχνά να καταγγείλει το κεφάλαιο και το σύστημα. «Στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα πανευρωπαϊκό δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ. Ρίχνουμε “κόκκινο” στο “μαύρο” του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού. Για να είμαστε στις 10 Ιούνη από καλύτερες θέσεις. Για να κοντύνει αποφασιστικά το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να δυναμώσει το πραγματικό αντίπαλο δέος, το ΚΚΕ. Για να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα η Ευρωπαϊκή Ενωση των λόμπι και όσοι τη στηρίζουν» είπε πριν από λίγες ώρες στη γνώριμη διάλεκτο του ΚΚΕ.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτό το ξέρουν άπαντες σε αυτήν τη χώρα», συμπλήρωσε και έστειλε το μήνυμα πως εκτός της επικοινωνίας ο ίδιος έχει ως προτεραιότητα την πολιτική. Δίχως να διστάσει να τσαλακωθεί, όμως...