Το δείπνο που ακολούθησε τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα εκτός από ορεκτικά, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο... είχε και μία πρόσκληση-έκπληξη καθώς η τουρκική προεδρία κάλεσε για να παρευρεθεί και τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη φιλοξενία προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Με γεύσεις γνώριμες στην ελληνική αντιπροσωπεία γευμάτισαν οι συμμετέχοντες στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού περιλάμβανε αρνίσια παϊδάκια, ντολμαδάκια και χαλβά.

Αρχικά σέρβιραν αγκινάρες με φρέσκα κουκιά και για κυρίως το μενού περιλάμβανε αρνίσια παϊδάκια και κεμπάπ με φιστίκι ενώ συνοδευτικά ήταν τα ντολμαδάκια και η σαλάτα. Στο τέλος, τουρκικά γλυκά, όπως χαλβάς και μπακλαβάς, ολοκλήρωσαν το μενού για το δείπνο.

Υπενθυμίζεται ότι ντολμαδάκια και χαλβά περιλάμβανε και το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε έρθει στην Αθήνα.

O Κυριάκος  Μητσοτάκης αναχώρησε από την Τουρκία μετά τη μονοήμερη επίσκεψή του, με το προεδρικό αεροσκάφος στις 21:00.

Τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη συνόδευσαν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Θεόδωρος Μπιζάκης και ανώτερα στελέχη.