Την επίδειξη αυταρχικότητας και αλαζονείας του Στέφανου Κασσελάκη, στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στο πάνελ του ANT1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Ο κύριος Ρωμανός σχολίασε το γεγονός ότι μια τέτοια επίδειξη αυταρχικότητας και αλαζονείας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αφέθηκε εντελώς ασχολίαστη από τις πολιτικές και τις ενημερωτικές εκπομπές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός του περασμένου Σαββάτου, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη σε lifestyle εκπομπή και μόλις ερωτήθηκε για την διαφωνία που είχαν εκφράσει δημοσίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σχεδόν ενοχλημένος που ενώ «έκανε τη χάρη στην εκπομπή, να είναι ολόκληρος αρχηγός κόμματος και εκείνοι τόλμησαν να τον ρωτήσουν για τη διαφωνία των στελεχών του» πέταξε το ακουστικό και αποχώρησε κακήν-κακώς από τη συνέντευξη.

Πράγματι, το συγκεκριμένο περιστατικό του Σαββάτου -πέραν των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων- δεν σχολιάστηκε καθόλου στις πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές, συνεπώς η ερώτηση του κυρίου Ρωμανού είναι δόκιμη: γιατί; Γιατί μια τέτοια αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά μένει ασχολίαστη; Κατάφερε μήπως να «εκπαιδεύσει» τους δημοσιογράφους, ότι το «πολλά βαρύς» είναι το στυλ του Στέφανου Κασσελάκη και άρα εμπίπτει στο πλαίσιο της κανονικότητας του χαρακτήρος του ανδρός; Διότι πράγματι, αν κάποιος άλλος πολιτικός αρχηγός, ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας τολμούσε να κάνει τέτοια επίδειξη αλαζονείας, θα είχε υποστεί πολύ σοβαρές συνέπειες.

Αν μη τι άλλο, προκαλεί θυμηδία το γεγονός, ότι ο ίδιος άνθρωπος που κάνει σημαία του τις εκθέσεις της ΜΚΟ «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου στη Χώρα μας, συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο στους δημοσιογράφους και δεν αντιδρά κανείς. Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης ότι το ύφος του «πολλά βαρύ» απέναντι στους δημοσιογράφους, δεν είναι κάτι το μεμπτό. Όμως εννοείται ότι είναι, διότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι ούτε ηθοποιός, ούτε τραγουδιστής, ούτε μια τηλέ-περσόνα, που μπορεί να έχει «ψηλά τον αμανέ», καθώς μιλάει για -και εκπροσωπεί- τον εαυτό του. Χαρακτηριστικό δε, ήταν το γεγονός ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος συμμετείχε στο συγκεκριμένο πάνελ-, δεν άρθρωσε λέξη απέναντι στα επιχειρήματα του Νίκου Ρωμανού.

Η δήλωση του Νίκου Ρωμανού

Νίκος Ρωμανός: «Επιτρέψτε μου όμως να σχολιάσω κάτι άλλο για την εσωτερική επικαιρότητα. Γιατί όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ασχολούμασταν με άστοχες -θα πω εγώ, για να είμαι μετριοπαθής στις εκφράσεις μου- δηλώσεις του κυρίου Κασσελάκη, που έβγαινε κάθε μέρα να τις μαζέψει η εκπρόσωπος Τύπου του -και τα υπόλοιπα στελέχη του- και που προφανώς, παίρνουν τη συζήτηση από τα σημαντικά, τα πολιτικά ζητήματα. Το Σάββατο είδαμε κάτι άλλο από τον κύριο Κασσελάκη. Θέλω να το σχολιάσω - δεν έχει σχολιαστεί καθόλου και μου κάνει εντύπωση. Ο κύριος Κασσελάκης το Σάββατο έδωσε μια συνέντευξη στην κυρία Χριστίδου, με σύνδεση από την περιοδεία του. Ρωτήθηκε για διάφορα ζητήματα και κάποια στιγμή ερωτήθηκε για τις απόψεις των στελεχών του (σ.σ. Χ. Σπίρτζης και Γ. Βασιλειάδης), που εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους για όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα, για "δολοφόνους υπουργούς" και τα λοιπά. Εκεί λοιπόν ο κύριος Κασσελάκης, αφού λέει στον αέρα ότι "εδώ έχετε τον πρόεδρο του κόμματος και με ρωτάτε για τα στελέχη;" -εν ολίγοις αυτό είπε-, πετάει το ακουστικό και φεύγει. Θέλω να σκεφτείτε τι θα γινόταν, αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά, την αλαζονική, την αυταρχική και επιτρέψτε μου να πω, την υποκριτική για έναν άνθρωπο, που κάνει σημαία εκθέσεις ΜΚΟ, που έχουν την Ελλάδα κάτω από αφρικανικές χώρες στην ελευθερία του Τύπου και που δήθεν προασπίζεται την ελευθερία του Τύπου -»

Γιώργος Παπαδάκης: «Ανεβήκαμε τώρα λίγο, είμαστε -»

Νίκος Ρωμανός: «Ναι, για αυτό το λέω. Προφανώς το λέω ειρωνικά, αλλά -»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Καλά, έχουμε ζήσει και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δυσκολευόμαστε να κάνουμε ερώτηση, κύριε Ρωμανέ. Αφήστε το τώρα, το έχουμε ζήσει».

Νίκος Ρωμανός: «Δυο λεπτάκια. Κυρία Αναστασοπούλου είστε δίκαιη. Φανταστείτε αρχηγό κόμματος, φανταστείτε τον κύριο Μητσοτάκη να έκανε αυτό το πράγμα. Τι θα γινόταν όλες αυτές τις ημέρες; Το έχετε ακούσει να συζητείται αυτό, από το Σάββατο;»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Εντάξει, προκάλεσε αρνητική εντύπωση που ενοχλήθηκε».

Νίκος Ρωμανός: «Έχει συζητηθεί καθόλου; Θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα πάνελ, αυτό; Έχει σημασία, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία».

Γιώργος Παπαδάκης: «Θα προσπαθήσουμε 31 Μαΐου να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση -που θα είναι εδώ μαζί μας-, να δούμε αν θα πετάξει το μικρόφωνο».

Νίκος Ρωμανός: «Και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει αυτή την αλαζονεία και αυτή την αυταρχικότητα».