Όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν εκλεγεί νέος περιφερειάρχης Αττικής έλεγε ότι το μότο του είναι «δουλειά, δουλειά, δουλειά...», φαίνεται πως αυτά τα λόγια δεν ήταν του αέρα και πως επαληθεύονται μέσα από τις ανάλογες πράξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναγνώρισης της δουλειάς που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει ο κ. Χαρδαλιάς, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Αττικής, είναι τα θερμά ευχαριστήρια που δέχθηκε από τον δήμαρχο Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση για την άμεση απόκριση στο αίτημα του δήμου σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος του Βριλησσού στα όρια με τον Δήμο Χαλανδρίου. 

Ο δήμαρχος Βριλησσίων εξήρε τα άμεσα αντανακλαστικά του περιφερειάρχη Αττικής, με το «καλημέρα» μάλιστα της ανάληψης των καθηκόντων του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για καθαρισμό του ρέματος με την ανάληψή των καθηκόντων τους. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο το έργο των συνεργείων της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε, συγκεκριμένα, ο κ. Πισιμίσης.

Ένα γεγονός βεβαίως που δεν εκπλήσσει όσους γνωρίζουν τον πάντα μεθοδικό Χαρδαλιά, ο οποίος εξάλλου έχει θέσει τα θέματα Πολιτικής Προστασίας πολύ ψηλά στην ατζέντα του, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.