Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση. Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «δεν υπάρχει χημεία με τον Ανδρουλάκη», ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «αυτόν τον άνθρωπο μια φορά τον έχω δει, ζήτησε να με δει και τον φιλοξένησα στο γραφείο μου. Μετά από μια εβδομάδα - δέκα μέρες βγαίνει και λέει ότι "είναι εκβιαζόμενος απ' τις υποκλοπές" και έλεγε διάφορες θεωρίες νομικές, στις οποίες του απάντησε το Συμβούλιο της Επικρατείας», για να συνεχίσει λέγοντας «θεωρώ ότι ήταν ντροπιαστικό αυτό που είπε και τον εκθέτει προσωπικά. Όπως επίσης, παίρνω μια πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας, καρποφορεί, παραιτούνται οι στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού. "Κοκορομαχίες" λέει στη Βουλή. Καταλαβαίνω, υπάρχουν και μικροί ανταγωνισμοί, αλλά πρέπει να να έχει και ένα πολιτικό ήθος. Εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση, να ασχολούμαι με τον κύριο Κασσελάκη». Εύλογα υποθέτει κανείς, ότι από μέρα σε μέρα θα γίνει η περιβόητη «σύγκλιση της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου», καθώς όλος ο χώρος είναι «μια ευχάριστη ατμόσφαιρα», που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Ενδιαφέρον όμως έχει η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να καθίσει σε ένα τραπέζι με τον Στέφανο Κασσελάκη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, καθώς όπως είπε, εκείνος δεν κάνει συμμαχίες κορυφής και ακόμη περισσότερο «με άτομα που δεν έχουν μια ιδεολογία. Δηλαδή, εγώ είμαι Σοσιαλδημοκράτης. Σοσιαλδημοκράτης τι σημαίνει; Δίκαιη φορολόγηση. Άμα ήμουν ένας πρωταθλητής των offshore, πώς θα μπορούσα να πείσω τον ελληνικό λαό, ότι υπηρετώ ένα σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο, για δίκαιη φορολόγηση;». Όπως είναι προφανές, αυτή η κόντρα μεταξύ των δυο αρχηγών καλά κρατεί, καθώς ο κύριος Ανδρουλάκης δείχνει ότι είναι σφοδρά ενοχλημένος από τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη και τον κατηγορεί ότι αφενός δεν έχει ιδεολογία, αφετέρου ότι είναι «πρωταθλητής των offshore». Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «ας βγάλει το πόθεν έσχες του και εγώ θα βγάλω τις φορολογικές δηλώσεις μου. Για να δούμε ποιος δεν έχει δουλέψει και ποιος δουλεύει τον κόσμο (...) αυτά θα τα δούμε όταν θα κατατεθεί το πόθεν έσχες, που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις εκλογές». Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε σε περίπου 20 ημέρες (17-18 Ιουνίου) και τη διεθνή διάσκεψη του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα», που προφανώς, ουδείς εκ των δυο είναι προσκεκλημένοι. Αν μπορούμε να είμαστε για κάτι σίγουροι, είναι ότι οι μάχες για την «σύγκλιση της Κεντροαριστεράς» δεν φαίνεται να λαμβάνουν σύντομα τέλος.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Άννα Λιβαθυνού: «Θα μπορούσατε εσείς με τον κύριο Κασσελάκη, να καθίσετε σε ένα τραπέζι μετεκλογικά, να συζητήσετε για το ενδεχόμενο συνεργασίας, στον χώρο της Κεντροαριστεράς;»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ό,τι γίνει, θα είναι στη βάση της κοινωνίας. Ό,τι γίνει, θα γίνει με πολιτικούς όρους. Εγώ δεν κάνω συμμαχίες κορυφής και ακόμη περισσότερο, με πρόσωπα τα οποία δεν έχουν μια ιδεολογία. Δηλαδή, εγώ είμαι Σοσιαλδημοκράτης. Σοσιαλδημοκράτης τι σημαίνει; Δίκαιη φορολόγηση. Άμα ήμουν ένας πρωταθλητής των offshore, πώς θα μπορούσα να πείσω τον ελληνικό λαό, ότι υπηρετώ ένα σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο, για δίκαιη φορολόγηση; Θέλω να σας πω ότι ο καθένας κουβαλά ένα πολιτικό φορτίο. Εγώ λοιπόν με ανθρώπους που νιώθω ότι έχουμε κοινές αγωνίες -ακόμη κι αν δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν κι άλλα κόμματα- νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε. Να βρούμε ένα κοινό βηματισμό. Αλλά με ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες και ένα κοινό πολιτικό φορτίο».

Γιώργος Κακούσης: «Άρα, αυτός εκείνος λέει -αφήνοντας αιχμές- ότι αυτός έχει δουλέψει στη ζωή του, εννοώντας ότι εσείς δεν έχετε δουλέψει και εσείς του λέτε ότι είναι πρωταθλητής των offshore».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να βγάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις μας - επειδή εγώ είμαι ανοιχτό βιβλίο, εγώ θα βγάλω τις φορολογικές μου δηλώσεις, από τότε που τελείωσα το πανεπιστήμιο. Για να δούμε ποιοι δεν έχουν δουλέψει και ποιοι δουλεύουν τον κόσμο. Εγώ λοιπόν του λέω, ας βγάλει το πόθεν έσχες του και εγώ θα βγάλω τις φορολογικές δηλώσεις μου. Για να δούμε ποιος δεν έχει δουλέψει και ποιος δουλεύει τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία έχει βρει έναν "χρυσό χορηγό" και τον χαϊδεύει. Δεν θέλω να μπω σε παραδείγματα που υπονοείτε, θα πάω σε ένα άλλο, απλό παράδειγμα. Γιατί αυτά θα τα δούμε όταν θα κατατεθεί το πόθεν έσχες, που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις εκλογές, αλλά...»