Τη σημασία της κατάρτισης και επανακατάρτισης για την καλλιέργεια δεξιοτήτων απαραίτητων στην αγορά εργασίας, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκη Κεραμέως από τη Βουδαπέστη στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει «Πώς μπορούμε να τονώσουμε περαιτέρω την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο μάλιστα των μεγάλων δημογραφικών προκλήσεων; Αυτό ήταν το βασικό πεδίο συζήτησης στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουδαπέστη.

Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στη σημασία της κατάρτισης και επανακατάρτισης για την καλλιέργεια δεξιοτήτων απαραίτητων στην αγορά εργασίας, καθώς και στοχευμένων παρεμβάσεων για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης συμμετοχής στην αγορά εργασίας, όπως είναι οι γυναίκες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι.

Είχα επίσης τη χαρά να πραγματοποιήσω διμερείς συναντήσεις με ομολόγους μου καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας».

Δείτε την ανάρτηση