Σφοδρή ήταν η απάντηση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργου Παπαμανώλη, στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΣΕΠΔΑΤ, Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΒΕΠ Γιώργο Παπαμανώλη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, σύμφωνα με το οποίο δεν θα στηθούν κάλπες στη Δυτική Αττική για το ΒΕΠ, ενόψει των εκλογών των Επιμελητηρίων στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Γιώργος Παπαμανώλης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους οτι το ΒΕΠ κινείται σε απόλυτη αρμονία με τους νόμους, ενώ διαμηνύει πως στον θεσμό του ΒΕΠ, δεν χωρούν διαχωρισμοί ανάμεσα στους επαγγελματίες του Επιμελητηρίου. Επίσης, ο πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει: «Όποιος επιχειρεί να διαχωρίσει τα μέλη σε γεωγραφικές ζώνες σύμφωνα με τις προσωπικές αντιλήψεις του απλά δεν έχει θέση στον θεσμό. Τα επιμελητήρια ανήκουν σε όλα τα μέλη από άκρη σε άκρη σε όλη την επιμελητηριακή περιφέρεια. Όπως οι επιχειρήσεις του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής έτσι και τα μέλη στα νησιά μας και στο Λαύριο έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου και της επιλογής ποιος θα τους εκπροσωπήσει. Όποια προσπάθεια διχοτόμησης του ΒΕΠ ανά τοπική περιοχή στο βωμό προσωπικών επιδιώξεων δεν έχει θέση στον θεσμό. Όποιος ονειρεύεται να διασπάσει το ΒΕΠ σε δυο επιμελητήρια απέχει πολύ από τον σκοπό του επιμελητηριακού θεσμού».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιώργου Παπαμανώλη:

«Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας και ασέβειας στον επιμελητηριακό θεσμό με ανακοίνωση του ΣΕΠΔΑΤ που υπογράφεται από τον κο Νικολάου!

Μας εκπλήσσει η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αναληθείς ανακοινώσεις του ΣΕΠΔΑΤ που υπογράφονται από τον κο Νικολάου, με αναφορές σε ανύπαρκτη, δήθεν, «εισήγηση» του Προέδρου του ΒΕΠ, να μην υπάρχει κάλπη σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Η εν λόγω ανάρτηση εκτός από συκοφαντική δυσφήμηση κατά της διοίκησης του ΒΕΠ, αποτελεί προσβολή τόσο για τον θεσμό αλλά και για τον αείμνηστο πρόεδρο μας.

Η ανάρτηση του ΣΕΠΔΑΤ με την οποία χρησιμοποιείται ανερυθρίαστα η μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου μας σε μια προσπάθεια να πληγεί η τιμή και υπόληψη του σημερινού προέδρου και της Διοίκησης του ΒΕΠ αποδεικνύει την σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Ενέργειες πανικού χωρίς ίχνος σεβασμού προς το πρόσωπο του αείμνηστου προέδρου μας βρίσκουν κάθετα απέναντι. Να εργαλειοποιείται η μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του ΒΕΠ, μια ισχυρή προσωπικότητα του επιμελητηριακού θεσμού , για να δημιουργηθούν συνθήκες διχαστικής αντίληψης ανάμεσα στα μέλη του ΒΕΠ, ανά γεωγραφική περιοχή, αποτελεί ύβρη στη μνήμη του, και δεν συγχωρείται από την προεκλογική προσπάθεια ορισμένων για ψήφους.

Η κάλπη αφορά όλη την επιμελητηριακή περιφέρεια του ΒΕΠ και σε καμία περίπτωση δεν διαχωρίζουμε τα μέλη μας σε γεωγραφικές ζώνες. Όποιος επιχειρεί να διαχωρίσει τα μέλη σε γεωγραφικές ζώνες σύμφωνα με τις προσωπικές αντιλήψεις του απλά δεν έχει θέση στον θεσμό. Τα επιμελητήρια ανήκουν σε όλα τα μέλη από άκρη σε άκρη σε όλη την επιμελητηριακή περιφέρεια. Όπως οι επιχειρήσεις του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής έτσι και τα μέλη στα νησιά μας και στο Λαύριο έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου και της επιλογής ποιος θα τους εκπροσωπήσει. Όποια προσπάθεια διχοτόμησης του ΒΕΠ ανά τοπική περιοχή στο βωμό προσωπικών επιδιώξεων δεν έχει θέση στον θεσμό. Όποιος ονειρεύεται να διασπάσει το ΒΕΠ σε δυο επιμελητήρια απέχει πολύ από τον σκοπό του επιμελητηριακού θεσμού.

Θα πρέπει λοιπόν να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι το ΒΕΠ ανήκει και σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ και κανείς και ΠΟΤΕ δεν θα τα διαχωρίσει. Έχουν όλα τα μέλη ίσα δικαιώματα εκπροσώπησης όπως και αυτό της ψήφου .

Το ΒΕΠ λειτουργεί σεβόμενο το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του αλλά και εν προκειμένω την εκλογική διαδικασία. Και εφόσον ο ΣΕΠΔΑΤ εκπροσωπεί επιχειρήσεις θα έπρεπε να γνωρίζει τόσο την επιμελητηριακή νομοθεσία αλλά και να την ακολουθεί και να τη σέβεται ειδικά όταν επικαλείται θέματα δημοκρατίας. Η ανάρτηση του όμως αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο όταν επικαλείται ότι δήθεν ο πρόεδρος στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν σε μέλη τα οποία διέγραψε. Ο πρόεδρος δεν διαγράφει, ο πρόεδρος εφαρμόζει το νόμο ο οποίος προβλέπει την αυτοδίκαια έκπτωση μελών με συγκεκριμένες απουσίες με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης από το ανώτατο όργανο του ΒΕΠ ήτοι το Δ.Σ. Η απόφαση του ΔΣ λήφθηκε σύμφωνα με τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας σε εφαρμογή της πλέον ουσιαστικής για τη λειτουργία του ΒΕΠ διάταξης του νόμου, διότι η συνεχόμενη απουσία από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης του ΒΕΠ, νοείται ως απαξίωση του θεσμού. Αν διαφωνείς με τον πρόεδρο ή τη Διοίκηση οι δημοκρατικές διαδικασίες σου δίνουν το δικαίωμα να καταψηφίσεις ή να δηλώσεις παρών.

Τέλος η Διοίκηση ΒΕΠ τηρεί ευλαβικά τις νομικές διαδικασίες και τις αποφάσεις της εκλογικής επιτροπής και διαβεβαιώνει τα μέλη ΒΕΠ σε όλη την επιμελητηριακή του περιφέρεια ότι θα διαφυλάξει το εκλογικό τους δικαίωμα ισότιμα και υπεύθυνα και δεν θα επιτρέψει να περάσει ο διχασμός των μελών.

Ενέργειες που στοχοποιούν με αναλήθειες την εκλογική διαδικασία αποτελούν σωσίβιο των απελπισμένων».

Η ανάρτηση