Με σαφές το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του εφησυχασμού και υπέρ της εγρήγορσης μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, κορυφώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία, η συγκέντρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, στην Πλατεία Συντάγματος.

Παρά την υπεροχή του κόμματος, όπως αυτή καταγράφηκε στην προηγούμενη κάλπη και επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκ νέου σαφές ότι «ο μεγάλος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της Κυριακής είναι ο εφησυχασμός και η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί».

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, τίποτα δεν έχει προεξοφληθεί. Το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου μάς δίνει μια πολύ καλή ένδειξη για το πώς σκέφτεται η κοινωνία να τοποθετηθεί και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, αλλά προφανώς οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν. Είμαι  πολύ αισιόδοξος, αλλά επιμένω στην ανάγκη  να κρατάμε χαμηλά τους τόνους, να μην υπάρχει καμία προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος», σημείωσε χρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο mega.

Σε αυτό συνηγορεί και η στάση του κόμματος όλο αυτό το διάστημα, εστιάζοντας στις σημαντικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και σχεδιάζει να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνουν έναν προεκλογικό αγώνα χωρίς ουσιαστικό προγραμματικό λόγο και όραμα για την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας κάνει ξεκάθαρη την επιλογή «να μην κλειστούμε σε έναν "γυάλινο πύργο" εφησυχασμού και αυταρέσκειας», τόνισε χθες με νόημα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψω αυτό ούτε στο εαυτό μου, ούτε στους στενούς μου συνεργάτες στο Μαξίμου, ούτε στους υπουργούς».

Διευκρίνισε δε πως «όσο μεγαλύτερη είναι η εντολή που θα πάρουμε τόσο πιο μεγαλύτερη είναι ευθύνη, τόσο πιο στέρεα πρέπει να πατάμε στο έδαφος, τόσο πιο πολύ πρέπει να ακούμε την κοινωνία, τόσο πιο πολύ πρέπει να είμαστε αυστηροί με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε».

Το μήνυμα κατά της αλαζονείας και του εφησυχασμού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς δε διαφαίνεται να αλλάζει η κατάσταση των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, οπότε και η χώρα είχε να κάνει με μια αντιπολίτευση, με εμμονή στα ψέματα και το λαϊκισμό κόντρα στο συμφέρον της χώρας. «Είναι  καλό να υπάρχει μια τεκμηριωμένη και δίκαιη ως προς την κριτική της, Αντιπολίτευση. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Γιατί πράγματι σε μία δημοκρατία χρειάζεται μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, όχι σαν την αντιπολίτευση που είχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια«», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.