Αυξημένη κίνηση έχει τις τελευταίες ημέρες το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Φίλοι του κόμματος από όλη την Αθήνα αλλά και απλοί πολίτες περαστικοί, καθημερινά σταματούν στο περίπτερο της Πλατείας Συντάγματος, όπου προμηθεύονται το προεκλογικό υλικό της ΝΔ, αλλά και παρακολουθούν διάφορες θεματικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν σχεδόν κάθε μέρα οι Γραμματείες της παράταξης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι εκδηλώσεις της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με θέμα την έμφυλη βία, όπου η υπεύθυνη της Γραμματείας, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, είχε την ξεχωριστή ιδέα η δράση να συνοδευτεί και από μία θεματική έκθεση φωτογραφίας, αλλά και η εκδήλωση του Τομέα Δικαιοσύνης με θέμα την «Εξέλιξη της Δικηγορίας στην Ελλάδα».

Μαζική ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων του νομικού κλάδου, μεταξύ των οποίων η υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, η οποία και παρευρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, πήρε τον λόγο και προκάλεσε θετικά σχόλια με τις τοποθετήσεις της. «Η δικηγορία είναι η μεγάλη αγάπη όλων μας, αλλά η πολιτική είναι το μέσο για να διευκολύνουμε τη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Αναστασόπουλος και Στέλιος Λεριός, αλλά και οι σύμβουλοι της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων, Κωστής Λιακόπουλος και Γιώργος Βουνίδης.