Φουντώνει η εσωκομματική αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη, κυρίως της σχολής του Αλέξη Τσίπρα, σπρώχνουν προς την έξοδο τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε παραίτηση Κασσελάκη και προσφυγή στη βάση του κόμματος. Συγκεκριμένα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει». Παράλληλα υποστήριξε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα εσωκομματικές εκλογές για νέα ηγεσία: «Οφείλει να οδηγήσει τον χώρο, την παράταξη, να αποφασίσει για όλα τα γεγονότα. Ο ίδιος θέτει ζήτημα, δεν το θέτω εγώ».

Μάλιστα συνέχισε την ιδιαίτερα σκληρή κριτική του, μιλώντας ανοιχτά για παραλήρημα Κασσελάκη σχετικά με τις αναρτήσεις που έκανε για τις εσωκομματικές εξελίξεις χθες το βράδυ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μου φάνηκε παραληρηματικό» είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτό που δεν ερμηνεύονται». Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στερείται κάθε σοβαρότητας, κάνοντας μάλιστα αναρτήσεις που δυναμιτιζουν την ενότητα του κόμματος από τις ΗΠΑ που βρίσκεται για διακοπές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να παίζουμε με αναρτήσεις από τις ΗΠΑ για την τύχη αυτού του κόμματος. Απαιτείται σοβαρότητα».

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι


Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος άφησε σοβαρές αιχμές για το ταξίδι Κασσελάκη στις ΗΠΑ αλλά και τις αποφάσεις που λαμβάνει από εκεί, μακριά από τα όργανα και τα μέλη του κόμματος. Όσον αφορά τους λόγους ταξιδιού στις ΗΠΑ τόνισε ότι «Άγνωστοι οι λόγοι. Πάει γιατί θέλει λέει να φτιάξει ένα ίδρυμα το οποίο δεν έχει γίνει επισήμως. Πάρα πολύ παράξενα. Αυτό το οποίο έγινε χθες ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και τις αποφάσεις του προέδρου. Επικριτικός εμφανίστηκε και με τη λειτουργία του κόμματος, αφού όπως είπε, επί έξι μήνες τα όργανα δεν συνεδρίασαν. Μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης μετέβη στις ΗΠΑ και από εκεί έγινε «το κλείσιμο της Αυγής, έχουμε αποφάσεις πολιτικών αποπομπών, τρίτο και κυριότερο η ανάρτηση για τα “μαύρα χρήματα” και τέταρτο, αυτό που έγινε χθες το βράδυ».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα έχασε 350.000 ψήφους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε ότι δεν καταλαβαίνει τους πανηγυρισμούς της ηγεσίας: «Αντί να πάμε μπροστά, χάσαμε άλλες 3 ποσοστιαίες μονάδες και 350.000 ψήφους. Δεν μπορεί να είναι θετικό. Σε αυτές τις εκλογές πήραμε χαμηλότερο ποσοστό. Δεν είπε κανείς ότι ο στόχος ήταν το 10%». Μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον βιώνει ημέρες μιας δεύτερης διάσπασης. Είναι ξεκάθαρο ότι τα μισά και πλέον στελέχη του κόμματος δεν μπορούν να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο τελευταίος δε θεωρεί ότι μπορεί να στήσει ένα δικό του κόμμα, μόνο με την παρουσία του, τα social media και τις lifestyle εκπομπές.