Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 

Στην παραποίηση της αλήθειας και της πραγματικότητας η Αριστερά παίρνει Νομπέλ. Το γνωρίζουμε αυτό εδώ και δεκαετίες, άλλωστε εκείνοι που επιχείρησαν να καταστήσουν την Ελλάδα… Σοβιετία διά του εμφυλίου, κατάφεραν να θεωρούνται… προοδευτική και… δημοκρατική δύναμη.

Το αναφέρω επειδή είναι σαφές ότι εξελίσσεται εσχάτως επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο οι φωτιές, δεν είναι μόνο η λαγνεία πολιτικών δυνάμεων προς τον πουτινισμό, είναι και ο χυδαίος πόλεμος με στόχο τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ακόμη και τα λόγια του διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή της Βουλής παραποιήθηκαν προς άγραν εντυπώσεων.

Στόχος; Η αποτροπή μιας νέας τετραετίας Μητσοτάκη. Ακόμη κι αν είναι νικητής των εκλογών. Συναίνεση μόνο χωρίς Μητσοτάκη, ψιθυρίζουν στις ταβέρνες καις στις ξαπλώστρες πολλοί εκ των κορυφαίων κομματικών της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι  παράλογο. Ο Μητσοτάκης τούς «καίει». Οπως ενοχλούσε κι «έκαιγε» τον λαϊκισμό ο Ντράγκι στην Ιταλία και του τράβηξαν το χαλί. Με παρέμβαση Πούτιν προς τον Σαλβίνι για ν’ αποσύρει εμπιστοσύνη και υπουργούς από την κυβέρνηση Ντράγκι, όπως έγραψε στην Ιταλία η «La Stampa».

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Μπορούμε να πάθουμε στην Ελλάδα… Ντράγκι; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Πολύ περισσότερο όταν η Αριστερά και ο Τσίπρας έχουν ναρκοθετήσει τη χώρα με την απλή αναλογική. Κι όταν κάποιοι… επι-δεξιοί –επιρρεπείς με καρέκλες– και εξαιτίας του εκλογικού συστήματος εκφράζουν… ανησυχίες και… φοβίες και ίσως… ευσεβείς πόθους.

Ας μην ξεχνάμε τι συνέβη όταν βρέθηκε επιρρεπής από το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου ο Κώστας Καραμανλής. Ας μην ξεχνάμε, ακόμη, ότι η ιστορία μάς έχει δείξει ότι τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Κάποιοι πουτινολάτρες δεν θα δίσταζαν να προκαλέσουν κρίση στο ΝΑΤΟ μέσω μιας αδύναμης ελληνικής κυβέρνησης χωρίς Μητσοτάκη. Κι αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Από την άλλη πλευρά, στην Ιταλία ο Ντράγκι ήταν ανίσχυρος και εξαρτώμενος από τις διαθέσεις του λαϊκισμού. Δεν συμβαίνει το ίδιο στη χώρα μας, όπου ο Μητσοτάκης είναι ισχυρότατος και έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν. Οπως έγινε με όλα όσα προέκυψαν στη θητεία του.

Πάντως, και επειδή οι καιροί είναι χαλεποί, ας έχουμε όλοι τον νου μας. Και οι κυβερνητικοί περισσότερο…