- 2 ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
- Για να φτιάξουμε τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος του να είναι πεντακάθαρος.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε σε 3 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί, για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει η μαρέγκα, δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει διαλυθεί εντελώς η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι πυκνό 10 χιλ.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
- Βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω από τη λαδόκολλα, και στις 4 γωνίες, ώστε να κολλήσει καλά η λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
- Σχηματίζουμε τους μπεζέδες πάνω στο ταψί που έχουμε καλύψει με τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπεζέδες να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτα.
- Σερβίρουμε.
- Διατηρούνται για περίπου 7 ημέρες σε ένα δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου.