Υπάρχουν πολλά είδη φέτας. Αυτό είναι γνωστό. Σκληρή, ημίσκληρη, μαλακή, ελαφρώς πικάντικη και άλλα. Εσχάτως, όμως, στο σουπερμάρκετ της πολιτικής επικοινωνίας φαίνεται να προσπαθεί να κυριαρχήσει μόνο ένα είδος του αγαπημένου ελληνικού τυριού: η φέτα... τενεκέ. Η παραπάνω διαπίστωση υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο χαρακτηρισμούς επί της πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η φέτα τενεκέ πωλούνται... χύμα.

Γράφει ο Κώστας Δημητράκος

Από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός –στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια– μίλησε για την τιμή της φέτας, κάνοντας λόγο για 6,28 ευρώ αναφερόμενος στη συσκευασία του μισού κιλού, κάτι που κατέθεσε και εγγράφως, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεσπάθωσε και σήκωσε το λάβαρο της... φέτας με το πρόσχημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν στην τιμή του κιλού και ως εκ τούτου έλεγε ψέματα στην ελληνική κοινωνία.

Αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επανέλαβε ότι η τιμή την οποία ανέφερε ο πρωθυπουργός αφορούσε τη συσκευασία του μισού κιλού. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε για μία ακόμα φορά στην από ιδρύσεώς του αγαπημένη συνταγή προπαγάνδας: «Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία».

Και επειδή πενία (δημιουργικών πολιτικών προτάσεων)... φέτα κατεργάζεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας, προφανώς, τις οδηγίες των επικοινωνιακών συμβούλων του, παρήγαγε το περασμένο Σάββατο ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει πάρει σβάρνα τα σουπερμάρκετ και αναζητεί φέτα που να κοστίζει 6,28 ευρώ το κιλό.

Δεν άκουσε τίποτα...

Σαν να μην άκουσε τίποτα από όσα ειπώθηκαν στη Βουλή ή από όσα γράφηκαν και ανακοινώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, σαν να έχει κηρύξει πόλεμο στην αλήθεια και την πραγματικότητα. Περιέφερε την αυτοκρατορική του περσόνα («Θα είμαι πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές», «Είμαι ο τέταρτος πολιτειακός παράγοντας» κ.λπ.) στα ράφια ψάχνοντας φέτα.

«Ψάχνω να βρω προσφορά για φέτα. Δεν μπορώ να αγοράσω φέτα με τον προϋπολογισμό μου. Πάω να βρω την προσφορά κι αν δεν τη βρω, θα στείλω γράμμα στην Ούρσουλα. Φέτα, πρώτη μάρκα, 11,94 ευρώ το κιλό. Φέτα από τη Θράκη είναι 9,85 ευρώ. Φέτα από την Ηπειρο 11,45 ευρώ. Φέτα από τη Βυτίνα 12,90 ευρώ. Και μετά υπάρχει μια φέτα Καλαβρύτων που είναι 12,30 ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι πολιτική εξαπάτηση», τόνισε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το εν λόγω βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη όσον αφορά την τιμή της φέτας. «Πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης.

Πάντως, ό,τι συμβαίνει με την κανονική φέτα του τενεκέ, συμβαίνει και με το πολιτικό ψέμα. Κάποια στιγμή, και τα δύο, έχουν ημερομηνία λήξεως. Και όταν λήξουν μυρίζουν περίεργα...