Τι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται; Τι και αν καθημερινά μετρούν αποχωρήσεις; Τι και αν οι δημοσκοπήσεις –και αυτές που έρχονται τις επόμενες ημέρες– δείχνουν το κόμμα να καταρρέει και να δίνει μάχη για την τρίτη θέση με το ΚΚΕ; Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να κάνει Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, δίνοντας ραντεβού με τους «συντρόφους» από το νέο έτος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει βαλίτσες προκειμένου να περάσει ένα δεκαήμερο, Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ και την οικογένειά του. Δηλαδή μετά τα Σαββατοκύριακα της… αποφόρτισης στις Σπέτσες φεύγει και για 10 ημέρες, την ώρα που υποτίθεται πως ετοιμάζεται να δώσει τον αγώνα που θα τον βγάλει νικητή. Αυτόν των ευρωεκλογών.

Θα πει κανείς «νωρίς είναι». Εξαρτάται για ποιο κόμμα μιλάμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει. Έχει χάσει 11 βουλευτές, οι οποίοι έφτιαξαν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το κόμμα βρίσκεται σε διαρκές βέρτιγκο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η κεντρική γραμμή, το πολιτικό στίγμα δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λογικά θα φύγει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ίσως και όχι. Την προηγούμενη φορά έφυγε την ημέρα των εκλογών, των αυτοδιοικητικών, και έκανε δηλώσεις μέσω Διαδικτύου από τη Νέα Υόρκη.

Υγ.: Όλοι πάντως, συριζαίοι και μη, σίγουρα θα περιμένουν να δουν… στιγμιότυπα από τις γιορτές του Στέφανου. Εδώ έκανε γενέθλια στη Φάρλι, τον σκύλο του, τα Χριστούγεννα θα αφήσει να περάσουν έτσι;