Την ερώτηση -στη συνέντευξή του σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1- με ποιον από τους Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα θα διάλεγε να ήταν αποκλεισμένος σε έρημο νησί, να παίξει ποδόσφαιρο και να πάει στα μπουζούκια δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, θα έπαιζε μπάσκετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που, όπως και εκείνος, παίζει.

«Σε έρημο νησί θα διάλεγα να είμαι με τον κ. Κουτσούμπα για να συζητήσω σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής και δια της ατόπου απαγωγής στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη. Όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιος λαϊκός αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πάω συχνά παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες για να πω την αλήθεια. Σε άλλες εποχές σουίτες δεν υπήρχαν», ανέφερε.

Αναλυτικά ο διάλογος με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη:

Χριστίνα Κοραή: Κύριε Πρόεδρε, κλείνουμε με δύο ερωτήσεις, μία θα σας κάνω εγώ και μία ο Δημήτρης, που είναι έτσι πιο προσωπικού χαρακτήρα.

Δημήτρης Τάκης: Πιο χαλαρές να το πούμε.

Χριστίνα Κοραή: Εγώ κιόλας δηλώνω ότι την έχω κλέψει από τον youtuber, τον Fipster, που την έκανε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε τρία ονόματα: το δικό σας, του κ. Ανδρουλάκη και του Κουτσούμπα. Εγώ σβήνω το Μητσοτάκης εδώ και γράφω του Κασσελάκη. Έχετε, λοιπόν, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα. Και, με ποιον θα θέλατε να αποκλειστείτε σε έρημο νησί, με ποιον να παίξετε ποδόσφαιρο και με ποιον να πάτε στα μπουζούκια;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λοιπόν, θα ήθελα να παίξω μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη, γιατί παίζει…

Χριστίνα Κοραή: Ναι, αλλά έχει ένα ψιλοατυχηματάκι, το ξέρετε, το είχε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, όχι, νομίζω ότι είναι εντάξει. Οπότε θα ήθελα να παίξω μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη γιατί έχουμε ένα κοινό αθλητικό ενδιαφέρον, γιατί δεν ξέρω τι σπορ κάνει ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Κουτσούμπας.

Ως προς το έρημο νησί, νομίζω ότι πάλι θα επέλεγα τον κ. Κουτσούμπα διότι θα ήθελα να συζητήσω σε βάθος τι είναι αυτό το οποίο κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής. Έχω μια δυσκολία να το καταλάβω αυτό. Αλλά θα ήθελα πραγματικά…

Χριστίνα Κοραή: Α, δεν το πάτε καλά εδώ τώρα. Αυτό τώρα δεν ήταν…

Κυριάκος Μητσοτάκης
: Όχι, όχι, δεν είναι. Θα ήθελα πραγματικά να το καταλάβω αυτό. Και διά της εις άτοπον απαγωγής, θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη στα μπουζούκια, όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι πιο λαϊκός, αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε, εν πάση περιπτώσει, αυτός έμεινε.

Χριστίνα Κοραή: Στη σουίτα ή κάτω στην αίθουσα; Στάσου, αυτό είναι κρίσιμο ερώτημα.

Δημήτρης Τάκης: Όχι, να πούμε ότι και ο κ. Κασσελάκης εσάς επέλεξε για τα μπουζούκια, άρα είναι κοινή η επιλογή για τα μπουζούκια.

Χριστίνα Κοραή: Στη σουίτα ή στην αίθουσα κάτω;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, δεν πάω συχνά, παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική, δεν πάω συχνά σε κέντρα. Για να σας πω την αλήθεια αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες.

Δημήτρης Τάκης: Στα μπουζούκια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, όταν πήγαινα σε άλλες εποχές στα μπουζούκια πιο συχνά, σουίτες δεν υπήρχαν, δεν ξέρω, οπότε αγνοούσα ότι υπάρχουν.