Εκτιμώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαχειριστεί την επικείμενη εκλογική ήττα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναφορικά με το αφήγημα που διαμορφώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών τονίζοντας πως εμφανίζεται να ετοιμάζεται να το αμφισβητήσεις.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης και η αναφορά του στις παρακολουθήσεις δείχνουν ότι το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου. «Γνωρίζουμε αν έχει υπογράψει αυτές τις μέρες να παρακολουθούμαστε όλοι; Έτσι θα πάμε στις εκλογές. Θα πάμε στις εκλογές χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως θα πάμε στις εκλογές «χωρίς να γνωρίζουμε αν τούτη την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας όλα τα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει τι λέμε. Έτσι θα πάμε στις εκλογές»

Και όχι μόνο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι διέπραξε «εγκλήματα» καθώς και ότι «δεν θα διστάσει να πράξει οτιδήποτε»

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αναφέρθηκε στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και στην προσπάθεια να διασύρει τη χώρα και στο εξωτερικό υπογραμμίζοντας πως «είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτοί οι οποίοι τα λένε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι έχουν έναν σκοπό, κ. Κουβαρά. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη το εννοούν»

«Θέλουν να μας πουν περίπου ότι “οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία”» είπε για να προσθέσει ότι «εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό»  με αφορμή ερώτηση για το αν εκτιμά πως θα τεθεί θέμα νοθείας.

«Είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας» σημείωσε για να τονίσει πως «εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Και, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει και μια ξεκάθαρη σύγκρουση με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες».

«Η  Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη δημοκρατία. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα βήματα προόδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, έχουμε περιθώρια να εμβαθύνουμε κι άλλο τη δημοκρατία μας. Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος» ανέφερε ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και το γεγονός πως δεν πιστεύει τον Αλέξη Τσίπρα  οταν δηλώνει πως δεν θα επιχειρήσει να φτιάξει μια «κυβέρνηση ηττημένων».

«Γιατί να πιστέψω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν διακρίνεται για τη σχέση του με την αλήθεια. Να θυμίσω ότι του καταλόγισε η κα. Κωνσταντοπούλου, παλιά του σύντροφος, ότι μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι παλιοί του σύντροφοι» τόνισε και υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει “κυβέρνηση ηττημένων” και βγαίνει σήμερα ο κ. Σκουρλέτης και λέει το ακριβώς ανάποδο. Κατά συνέπεια, εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο».

Για να καταλήξει τονίζοντας ότι αυτό είναι «πολύ δύσκολο αριθμητικά, όχι αδύνατο. Άρα οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό ως ενδεχόμενο υπάρχει, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς μαθηματικά να το αποκλείσει» επεξηγώντας επι της ουσίας και το λόγο για τον οποίο ο ίδιος η κυβέρνηση και τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν τη σημασία της πρώτης κάλπης ως προς την πορεία για την αυτοδυναμία στην δεύτερη.

Με την παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε πλέον με τον πιο σαφή τρόπο το ενδεχόμενο που ήδη συζητείται και συνδέεται με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και τη γενικότερη στάση του και την κεντρική γραμμή που έχει δώσει στο κόμμα για αμφισβήτηση της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του κράτους δικαίου και την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών.

Και είναι αλήθεια ότι το σενάριο αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος σε μια αλά γκρέκα τραμπική λογική δεν μπορεί να αποκλειστεί τη στιγμή που το κλίμα τοξικότητας το οποίο διαμορφώνει η αξιωματική αντιπολίτευση υπερβαίνει κάθε προηγούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου.