Την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε όλους τους νομούς της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο τέλος του μήνα τα γραφεία θα γίνουν 63 από 18 που είναι σήμερα, είπε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι ήδη σε κάθε νομό της χώρας λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας όπου μπορούν να φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι η ΕΛΑΣ συλλάμβάνει σε καθημερινή βάση 50 άνδρες που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. «Συνέβαιναν πάντα, αλλά συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες» είπε και συμπλήρωσε ότι πλέον τα θύματα μιλούν «και εμπιστεύονται την αστυνομία, που κάθε βράδυ σώζει ζωές». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο panic button επισημαίνοντας ότι από χθες λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα και είναι διαθέσιμο σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Μίλησε επίσης για τη βία των ανηλίκων υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά σημειώνονται συλλήψεις ανηλίκων και σχολίασε πως είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο, αλλά «συλλαμβάνονται και οι γονείς τους και αυτό πρέπει να γίνεται». Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση αυτών των περιστατικών, ο υπουργός είπε ότι δείχνουν να περιορίζουν το φαινόμενο και ενδεικτικά ανέφερε την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τόσο ένστολων όσο και με αστυνομικών με πολιτικά, που υπάρχει κάθε Σάββατο στην Κηφισιά όπου μαζεύονται χιλιάδες ανήλικοι. «Μιλάνε με τα παιδιά οι αστυνομικοί και όπου υπάρχει πρόβλημα αμέσως παρεμβαίνουν. Αυτό έχει δημιουργήσει μία νέα κατάσταση» είπε και υπενθύμισε τον πενταψήφιο αριθμό 10201, τον οποίον μπορούν να καλούν οι πολίτες προκειμένου να αναφέρουν περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.