Μόνο εύκολη δεν θα είναι για το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της παραίτησης του Λοβέρδου. Ο πρώην υπουργός ήταν ο πιο γνήσιος εκφραστής του μεσαίου χώρου και του χώρου του Κέντρου μέσα στο κόμμα του, με ισχυρή παρέμβαση στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Μπορεί να μην είχαμε την είδηση για την ημέρα που θα αποχωρούσε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, όσοι όμως τον γνωρίζαμε καλά από το πολιτικό ρεπορτάζ είχαμε καταλάβει ότι δεν μπορούσε να χωρέσει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν το ήθελε ο ίδιος ο Λοβέρδος και αφού δεν το ήθελε δεν μπορούσε να συμβιώσει με τον Ανδρουλάκη με το ζόρι.

ΕΤΣΙ, εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένας να είχε καταλάβει το παραμικρό, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον μετριοπαθή χώρο του Κινήματος, που έχει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες ο Λοβέρδος έστειλε «άκρως εμπιστευτική» επιστολή στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται απ’ όλα τα κομματικά όργανα στα οποία συμμετέχει, όπως και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος Ο Α. Λοβέρδος στη δήλωση –με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ– διευκρινίζει ότι η «πεντακάθαρη» απόφαση «είναι για καλό».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της Χ. Τρικούπη ήταν άμεση. «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την παραίτηση Λοβέρδου και διέρρεαν ότι η επιστολή έφτασε στα γραφεία του κόμματος σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίησή της στα ΜΜΕ.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ όλα καλά. Υπήρχαν διαφωνίες που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν, ο Λοβέρδος δεν μπορούσε να αντέξει τον Ανδρουλάκη και την ομάδα του και πολύ λογικά αυτές οι διαφωνίες τον οδήγησαν στην έξοδο. Συμπερασματικά, μόνο εύκολη δεν θα είναι για το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της παραίτησης του Λοβέρδου. Ο πρώην υπουργός ήταν ο πιο γνήσιος εκφραστής του μεσαίου χώρου και του χώρου του Κέντρου μέσα στο κόμμα του. Είχε ισχυρή παρέμβαση στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και η αποχώρησή του επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη στο Κέντρο.