Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεδιπλώνει τα… ταλέντα του. Δείχνει πεπεισμένος ότι επικοινωνιακά έχει ένα προβάδισμα κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Ξεχνά όμως ότι πλασάρεται ως… πολιτικός και όχι ως ιφλουένσερ ή ακόμη χειρότερα ως τρολ, επώνυμο μεν, αλλά τρολ.

Με fake news, προσβολές, ορισμένες φορές με αήθεις επιθέσεις, και με αντιγραφή της λογικής Τσίπρα, που κυριάρχησε την προηγούμενη πενταετία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιδιώκει να επιβάλει τη δική του ιδεολογικοπολιτική γραμμή στο κόμμα. Να εντάξει τον κασσελακισμό, όχι κόντρα στον πολακισμό, αλλά σε μια παράλληλη σχέση.

Ο συνδυασμός κασσελακισμού και πολακισμού είναι ο δήθεν νέος ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές είναι δεδομένη. Έτσι ο αψύς Κρητικός και η αντιπολιτευτική… πλατφόρμα του αναλαμβάνουν τις στοχοποιήσεις, τις προγραφές, τις δολοφονίες χαρακτήρων –δηλαδή τη δουλειά που έκανε και πριν αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης– διατηρώντας τον πολακισμό στην κεντρική σκηνή της Κουμουνδούρου.

Έρχεται όμως να προστεθεί και ο κασσελακισμός. Η τακτική των selfies, των αγκαλιών και των χαρούμενων στιγμών, διανθισμένη με fake news, ακραία σε ορισμένες περιπτώσεις και χυδαίες χαριτωμενιές, όπως αυτή που έκανε λίγο πριν μπει για ολιγοήμερες διακοπές στο στρατόπεδο της Θήβας. Διότι αυτό το πράγμα θητεία στον στρατό δεν το λες. Άλλωστε και αυτό επελέγη στο πλαίσιο της επικοινωνιακής γραμμής του προέδρου Στέφανου της Ελλάδας.

Όμως όταν δηλώνεις περήφανος που θα υπηρετήσεις την πατρίδα και την ίδια στιγμή –την ίδια όμως– υποστηρίζεις πως η θητεία πρέπει να καταργηθεί, ένα θεματάκι υπάρχει. Αυτό είναι, ας πούμε, ένα ακόμη περιστατικό. Αυτό που έκανε όμως αναφορικά με τις στρατιωτικές τουαλέτες δείχνει ξεκάθαρα, επιβεβαιώνει θα έλεγε κανείς, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν… παρασύρεται από κάποιους. Αυτός είναι. Το περιτύλιγμα έχει διαμορφώσει με τρόπο διαφορετικό. Ενδεχομένως  βρήκε και το κόμμα που του ταιριάζει.

Διαφορετικά –αν δεν του ταίριαζε– δεν θα έμπαινε στη λογική της τυμβωρυχίας αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, και δεν θα υιοθετούσε κάθε τι που γράφουν τα συριζοτρόλ στο Διαδίκτυο. Κάθε τι όμως στην κυριολεξία. Αλλά όπως λένε και στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα, αυτό μπορεί αυτό κάνει.