Το κτίριο που στεγάζει την πισίνα «Neptune» στη βόρεια Μαριούπολη χτυπήθηκε από στρατιωτική επίθεση την Τετάρτη, δείχνει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αξιωματούχο.

Το CNN εντόπισε γεωγραφικά και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο Maxim Kach, αξιωματούχος της κυβέρνησης της πόλης της Μαριούπολης, είπε ότι μια βόμβα χτύπησε το κτίριο και ότι τα σωστικά συνεργεία ήταν απασχολημένα προσπαθώντας να βγάλουν μια έγκυο γυναίκα από κάτω από τα ερείπια.

«Εδώ υπήρχαν μόνο έγκυες γυναίκες και γυναίκες με παιδιά κάτω των τριών ετών», είπε ο Kach στο βίντεο.

Ο Kach είπε επίσης ότι δεν υπήρχε στρατιωτικό προσωπικό στην πισίνα ή κοντά στην πισίνα.

Η πισίνα βρίσκεται περίπου 2,5 μίλια, ή λίγο περισσότερο από τέσσερα χιλιόμετρα, βόρεια από όπου μια στρατιωτική επίθεση κατέστρεψε ένα θέατρο που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο νωρίτερα την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, μια δορυφορική εικόνα, που τράβηξε ο Maxar πριν από δύο ημέρες, δείχνει τη λέξη “παιδιά” γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στα ρωσικά στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το θέατρο χρησιμοποιούνταν από εκατοντάδες πολίτες ως καταφύγιο προτού βομβαρδιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις σήμερα.

Είπαν ότι στοχοποιήθηκε σκόπιμα και κυνικά από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στο θέατρο.