Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, ενώ έχουν ήδη σταλεί μηνύματα 112 για εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, στην «Καθημερινή», οι φλόγες έχουν μπει μέσα σε δύο σπίτια. Σύμφωνα και με τον δήμαρχο Βάρης-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η φωτιά έχει αρχίσει και μπαίνει στα σπίτια, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Πριν από λίγο, νέο μήνυμα του 112 εστάλη προς τους κατοίκους Κίτσι Κορωπίου προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βάρη. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Είχαν προηγηθεί δύο μηνύματα, το μεν πρώτο ζητούσε από τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, το δε δεύτερο απευθυνόταν σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά από τους οποίους ζητήθηκε να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε. Πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.