Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ευαγγελίζεται σε κάθε ευκαιρία ότι φέρνει το νέο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσωπα που επιλέγει είναι πιο παλιά και από το παλιό! Μετά τις φοβερές μετεγγραφές αεροδρομίου όπως με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και την εντονότερη συνεργασία με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ένα άλλο πρόσωπο από τα παλιά, αυτήν τη φορά αριστερό ωστόσο, κάνει ένα δυνατό comeback στον νέο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη: ο Φώτης Κουβέλης.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά ιδιαίτερα τη γνώμη του Φώτη Κουβέλη και τον έχει εντάξει στον κύκλο των συμβούλων του ενώ ανταλλάσσει μαζί του απόψεις επί παντός επιστητού. Ο άνθρωπος που θα γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ από τον καιρό του Αλέξη Τσίπρα έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αναστηθεί στα πολιτικά πράγματα, ωστόσο φαίνεται ότι αναλαμβάνει πλέον τον αυξημένο ρόλο που ονειρευόταν στην νέα εποχή Κασσελάκη. Άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε τοποθετήσει και υπεύθυνο για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ενώ η κόρη του, Μαρία, ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας και στήριξε ένθερμα την υποψηφιότητα Κασσελάκη. 

Οι κακές γλώσσες στον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια μιλούν για ένα ακατανόητο μοτίβο συνεργατών δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μη έχοντας μεγάλη αντίληψη για την πολιτική ιστορία της χώρας, επιλέγει συνεργάτες με αποκλειστικό κριτήριο τις συμπάθειες του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και τώρα ο Φώτης Κουβέλης, τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν πάντα ξένο σώμα πάρα την ιστορία του. Ο Φώτης Κουβέλης λοιπόν συμβουλεύει τον Στέφανο Κασσελάκη για θέματα της επικαιρότητας και αν μη τι άλλο δίνει ένα αέρα... φρεσκάδας στο κόμμα. 

Ο Κοτζιάς φεύγει 


Φυσικά υπάρχουν και οι αποχωρήσεις. Μπορεί πριν λίγο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης να έβγαζε χαρούμενος φωτογραφίες δίπλα στον Νίκο Κοτζιά, δυσφημίζοντας τη συνεργασία τους καθώς και να στηρίζει με πάθος την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν. Το περιβάλλον του Νίκου Κοτζιά εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκεια του για τον Στέφανο Κασσελάκη και μιλά για διαφορετική αντίληψη σε πολλά ζητήματα. Παράλληλα ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει στους συνομιλητές του ότι γνωρίζοντας καλύτερα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύτηκε βαθιά. 

Ο κυρ Φώτης έρχεται, ο Νίκος Κοτζιάς φεύγει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το κόμμα θα προσφέρει πάντα στιγμές γέλιου στους πολίτες καθώς και τη χορηγία του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.