«Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την πρόταση για τον ”Άγνωστο Χ”, εξέφρασε μια αντιδημοκρατική και υποκριτική πρόταση που δεν έχει βάση και λογική και διακατέχεται από αλαζονεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. Ο ίδιος σημείωσε πως η ΝΔ έχει πρόεδρο με αδιαμφισβήτητη ενότητα στο κόμμα, ενώ επισήμανε πως το κυβερνών κόμμα στόχο έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Παράλληλα ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεν συζητάει ο,τιδήποτε δεν περιλαμβάνει ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αναφορικά με την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό, είπε χαρακτηριστικά: Ο κ. Ανδρουλάκης κέρδισε τις πέντε μέρες δημοσιότητας για το κόμμα του εκφράζοντας μια βαθειά αντιδημοκρατική αλλά και υποκριτική πρόταση που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά ούτε στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Δεν έχει καμια λογική, καμία βάση, είναι μια αλαζονική πρόταση δηλαδή κάποιος ο οποίος κατά τον κ.Ανδρουλάκη έχει ισχυρό διψήφιο κάπου πάνω από το 10% θα μπορεί να καθορίσει εκείνος το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με ότι εκείνοι αποφασίσουν. Μπαίνει ένας άγνωστος Χ μόνο και μόνο για να συζητάμε αυτό πέντε μέρες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη λύση. Επειδή νομίζω ότι είναι πολύ πιο σοβαρά τα προβλήματα της χώρα που πρέπει να λυθούν αλλά και πολύ πιο σοβαρά αυτά που έχουν γίνει και παρουσιάζουμε αναπτυξιακά σχέδια ανά περιφέρεια όπως σήμερα στη Στερεά Ελλάδα αναρωτιέμαι πως γίνεται ένας άνθρωπος να πιστεύει ότι ταυτόχρονα μπορεί να συζητήσει συγκυβέρνηση για παράδειγμα με τον κ. Βαρουφάκη, με το κόμμα του κ. Πολάκη, με το κόμμα του κ. Αθανασίου, με το κόμμα το οποίο πτώχευσε τη χώρα ενώ ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια την οδήγησε στα όρια της χρεωκοπίας το 2015 και υποθήκευσε την περιουσία της και ταυτόχρονα και με τη ΝΔ. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επικοινωνιακοί χειρισμοί του κ. Ανδρουλάκη με στόχο την καρέκλα και δεν έχουν καμία πολιτική λογική. Παραθέτουμε και επιχειρήματα γιατί πέραν της διαφωνίας σημασία έχει να υπάρχει και μια βάση σε αυτά που λέμε, υπάρχουν κόμματα με τα οποία διαφωνούμε, υπάρχουν κόμματα με τα οποία είμαστε πιο κοντά, υπάρχουν θέσεις που συμφωνούμε, διαφωνούμε αλλά υπάρχουν και θέσεις όπως αυτή του κ. Ανδρουλάκη που δεν έχουν καμία βάση”.
Σε σχετική ερώτηση για τρίτες κάλπες αν δεν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ είπε: “Αυτή την ερώτηση δεν νομίζω ότι πρέπει να την κάνετε -στην περίπτωση που δεν πάρουμε αυτοδυναμία που νομίζω ότι θα πάρουμε αυτοδυναμία- στο κόμμα που θα πάρει πάνω από 35%. Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε σε αυτόν που πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση θα έχει πάρει πολύ λιγότερο, κάτω από το μισό ποσοστό αυτού και ίσως και πολύ λιγότερο, και ουσιαστικά θα κάνει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για την καρέκλα”.
Σε ερώτηση αν εννοεί ότι την ευθύνη αυτή θα την έχει το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: “Προφανώς, πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Δείτε τι γίνεται την υπόλοιπη Ευρώπη είτε υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε κυβέρνηση συνεργασίας έχετε ξαναδεί ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει ούτε καν το μισό απ’ ότι συζητάμε σε αυτό το σενάριο, ποσοστό ή οποιοδήποτε λιγότερο ποσοστό από το πρώτο κόμμα να θέτει τέτοιους όρους και μάλιστα πριν καλά-καλά γίνουν οι πρώτες εκλογές και μάλιστα με οποιονδήποτε έρθει πρώτο και με ένα άγνωστο πρόσωπο το οποίος δεν το έχει παρουσιάσει καν. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει προηγούμενο και νομίζω αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση να την κάνετε στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση χωρίς τον πρόεδρο μας ο οποίος είναι πρόεδρος της μεγαλύτερης παράταξης. Είναι και βαθειά ασεβές αυτό που κάνει ο κ.Ανδρουλάκης απέναντι στη ΝΔ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα φιλοδοξεί να έρθει πρώτο. Εμείς θεωρούμε ότι θα είναι η ΝΔ και με μεγάλη διαφορά οι πολίτες θα το κρίνουν, γιατί η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο κάνει εσωκομματικές εκλογές, βγάζει τον πρόεδρό της από τη βάση, ο κ. Μητσοτάκης προήλθε από μια μαζικότατη διαδικασία και παίρνει σε κάθε συνέδριο μια πολύ μεγάλη ώθηση από τα μέλη του. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι έχουμε ένα κόμμα, τον κ.Τσίπρα ο οποίος είναι ο παλιότερος πολιτικός αρχηγός με αμφιβόλου μαζικότητας διαδικασίας. Δείτε την μεταπολιτευτική ιστορία, πότε ξανά πρωθυπουργός έφυγε από την εξουσία ε τη ψήφο των ελλήνων πολιτών και μετά από δύο χρόνια έκανε μια διαδικασία …που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκρίνεται με τον τρόπο που κινείται η ΝΔ στο παρελθόν μεταπολιτευτικά”.
” Πιστεύετε ότι αν κατέβαινε ο Τσίπρας από τη βάση θα τον αμφισβητούσαν, δεν θα τον εξέλεγαν πρόεδρο;”, ρωτήθηκε τέλος ο Παύλος Μαρινάκης για να απαντήσει: “Δεν λεω κάτι τέτοιο, ούτε θέλω να μπω στα εσωκομματικά των υπολοίπων κομμάτων, εγώ μιλάω για τη ΝΔ συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο κόμμα μεταπολιτευτικά ότι ένας από τους λόγους, όχι ο μοναδικός γιατι ο βασικός λόγος είναι ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, είναι ένα βαθειά δημοκρατικό κόμμα και ότι κατ’ επίφαση δημοκρατικό κόμμα το οποίο πάντοτε σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία ακόμα και όταν δεν είναι καλή για την ίδια, ποτέ δεν έχει διατυπώσει τέτοιες προτάσεις, ποτέ δεν έχει εμποδίσει να γίνει κυβέρνηση. Και σκεφτείτε και σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας η ΝΔ, όταν μας βρίζανε, όταν μας λέγανε προδότες και γερμανοτσολιάδες το 2015, ένα μνημόνιο το οποίο ήταν αχρείαστο, μια διαδικασία η οποία έγινε μόνο και μόνο για να κάνει ένα σόου ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βαρουφάκης με τους οποίους τώρα συζητάει ο κ.Ανδρουλάκης ενδεχομένως να κάνει κυβέρνηση, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τότε κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη…”