Η πρόεδρος της Κ.Ο. της Εθνικής Συσπείρωσης στην Εθνοσυνέλευση, Μαρίν Λεπέν, απάντησε, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας πως «Η πρόταση μομφής δεν είναι αντιδημοκρατική»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Εθνικής Συσπείρωσης στην Εθνοσυνέλευση, Μαρίν Λεπέν, απάντησε, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατήγγειλε «ένα αντιδημοκρατικό μέτωπο» κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.

«Μια γρήγορη υπενθύμιση στον Πρόεδρο Μακρόν, που υποτίθεται ότι είναι ο εγγυητής του Συντάγματος: η πρόταση μομφής δεν είναι αντιδημοκρατική, προβλέπεται στο Σύνταγμα της Πέμπτης Δημοκρατίας μας», τόνισε.

Η ανάρτηση της Μαρίν Λεπέν

Μελανσόν: Ο Μακρόν πρέπει να φύγει

Σύμφωνα με την Le Figaro, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας εξέφρασε τη λύπη του για την «κούφια και επιτηδευμένη φλυαρία» του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος «κάνει κήρυγμα σε όλους».

«Ο κ. Μακρόν δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει (...) δεν έχει καμία εμπειρία από το πώς λειτουργούν οι συνελεύσεις», δήλωσε στο TF1, «δεν είναι ο κ. Μπαρνιέ που αποδοκιμάστηκε, είναι ο κ. Μακρόν».

«Προστατεύσαμε τη χώρα», διαβεβαιώνει ο Ζορντάν Μπαρντέλα

Ο Εμανουέλ Μακρόν λέει ότι «δεν θα λύσουμε τα προβλήματα της χώρας με περισσότερους φόρους. Βλέπω εδώ μια έντονη κριτική στον προϋπολογισμό που πρότεινε ο Μισέλ Μπαρνιέ», είπε ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης, μιλώντας στο France 2.

«Δεν κάνουμε κοινό σκοπό με την εξεγερμένη Γαλλία… Το 2018, όταν κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μετά την υπόθεση Μπενάλα, πολλές ομάδες ψήφισαν να μομφθούν την κυβέρνηση», υπερασπίστηκε ο Τζόρνταν Μπαρντέλα.

«Πού είναι η αναταραχή;» ρώτησε ο Ζορντάν Μπαρντέλα, πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης. «Εδώ και τρεις μέρες ακούω ότι αν έπεφτε η κυβέρνηση, θα γινόταν εμφύλιος πόλεμος. Αυτή η πρόταση μομφής δεν είναι ο δρόμος προς την αταξία», διαβεβαίωσε.

Ερωτηθείς για τους αγρότες, ο Ζορντάν Μπαρντέλα εκτίμησε ότι αυτή η πρόταση μομφής δεν θα τους βλάψει. «Προστατέψαμε τη χώρα από έναν υφεσιακό προϋπολογισμό, με αυξήσεις 40 δισ. φόρων. Αυτός ο προϋπολογισμός ήταν ένας προϋπολογισμός τιμωρίας για τις εργατικές τάξεις και ύφεσης για τις επιχειρήσεις», ανάφερε.